Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kvalifikacije za Katar

Kakvo je stanje u repki deset dana uoči ključnih dvoboja? Nema problema s ozljedama, ali sve brine status jednog igrača

Hrvatska i Rusija igrat će ključnu utakmicu kvalifikacija za odlazak na SP 14. listopada na Poljudu.

Deset dana uoči kvalifikacija (Foto: Dnevnik Nove TV)

Nakon listopadskih kvalifikacija postalo je jasno da će Rusija i Hrvatska odlučivati o tome tko će izravno na Svjetsko prvenstvo 2021 u Katar, a tko će u dodatne kvalifikacije.

Dva tjedna uoči početka raspleta, donosimo analizu stanja u redovima Vatrenih te što može mučiti, a što veseliti Zlatka Dalića.

Remi protiv Slovačke pokvario je planove Vatrenih jer, u kombinaciji s ostalim rezultatima naše skupine, u završna dva kola, Rusi ulaze s vrha skupine, s dva boda prednosti u odnosu na Hrvatsku.

A podsjetimo, samo će pobjednik skupine izravno na Svjetskom prvenstvo u Katar, dok će drugoplasirani isti cilj pokušati ostvariti kroz dodatne kvalifikacije u ožujku.

Konačni rasplet počinje za točno dva tjedna. 11. studenog Rusija i Hrvatska igrat će protiv najslabijih suparnika u skupini. Ako obje momčadi osvoje tri boda, Vatrenima će na Poljudu trebati pobjeda za osvajanje skupine.

Ono što može buditi optimizam jest to da Vatreni nemaju problema s ozljedama kao prošla dva ciklusa, a ni s minutažom. Lovren i Juranović vratili su se u puni pogon,a Vida i Ćaleta-Car uhvatili natjecateljski ritam.

Posebno to vrijedi za Duju koji je tijekom kolovoza i rujna većinom sjedio na klupi svog Marseillea, a sada je opet neizostavan član početnog sastava. Protiv moćnog PSG-a, L'Equipe ga je proglasio igračem utakmice.

Ono što zasad figurira kao jedini veliki problem Zlatka Dalića je status Nikole Vlašića u West Hamu. U osamo utakmica, nije uspio postići pogodak niti upisati asistenciju, a posebno je alarmantno to što je posljednje tri prvenstvene utakmice prosjedio na klupi.

Dalić i društvo na toj utakmici mogu očekivati pravu podršku oko 33 tisuće navijača jer rasprodane su sve ulaznice. A tu utakmicu, kao i dvoboj s Maltom, moći ćete pratiti u programu Nove TV.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider