Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nedavno srušio Mourinha

Vatreni protiv "selekcije ruskog prvenstva": Samo četiri Rusa igraju izvan domovine, za jednog vjerojatno niste čuli

Rusija danas na Poljudu želi ostati neporažena protiv naše reprezentacije u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kadru za utakmicu Hrvatska - Rusija Valerij Karpin na dispoziciji ima 25 nogometaša od kojih samo četvorica igraju izvan ruskog prvenstva.

To su veznjaci Aleksandr Golovin (koji je član Monaca) i Aleksej Mirančuk, suigrač našeg Marija Pašalića u Atalanti. Lijevi bek Fjodor Kudrjašov, koji je u posljednjih pet godina skupio čak 47 nastupa za reprezentaciju, igra za turski Antalyaspor.

I dok ste za ovaj navedeni trio sigurno čuli, to vrlo vjerojatno ne vrijedi za četvrtog ruskog reprezentativca iz ove rubrike. Vratar Nikita Hajkin, koji još uvijek čeka na prvi nastup za Rusiju, igra u Norveškoj, za tamošnjeg prvaka Bodo Glimt.

Hajkin je rođen u Izraelu, kad je imao dvije godine njegova obitelj se preselila u Moskvu gdje je i počeo trenirati nogomet. Kao 14-godišnji dječak otišao je iz Chelsea, uslijedile su još dvije kratkotrajne epizode u Engleskoj (Portsmouth i Reading) da bi u seniorskoj karijeri okušao se u Portugalu (Nacional), Španjolskoj (Marbella), Rusiji (Modrovia Saransk, Kuban Krasnodar) i Izraelu (Bnei Yehuda, Hapoel Kfar Saba).

U ožujku 2019. potpisao je za Bodo Glimt s kojim je 2020. osvojio naslov prvaka Norveške, a ovo ljeto i izborio plasman u Konferencijsku ligu gdje su nedavno u skupini demolirali Romu sa 6:1 i uoči posljednja dva kola su na prvom mjestu, s bodom više od sastava Josea Mourinha. Hajkin je branio u obje utakmice protiv talijanskog velikana, i u onom razbijanju u Norveškoj, ali i u remiju (2:2) na Olimpicu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider