Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jako lijep stadion

Reportaža iz Trnave: Vatreni ovog petka gostuju u gradu koji je poznat kao 'mali Rim'

Reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević već je u Trnavi, gdje će se ovog petka sastati Slovačka i Hrvatska u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Galerija Stipe Antonijević (Foto: GOL.hr)

Otprilike 50 kilometara sjeveroistočno od slovačke metropole Bratislave, smjestila se Trnava - simpatičan gradić kao stvoren za ljubitelje kulture i arhitekture.

"Trnava je poznata kao 'Mali Rim'. Ima devet crkvi u samom centru. Dvije najvažnije su katedrala sv. Ivana Baptista i bazilika sv. Nikole", pojašnjava nam Kristina Siladyova iz Turističkog centra za informacije.

Voljeli više barokni ili gotički stil, imat ćete se čime oduševiti. No, osim impresivne arhitekture, ovaj gradić u kojem živi nešto manje ljudi nego u Zadru, ponudom ne oduševljava turiste.

"Čini se kako nema puno toga za vidjeti - glavni trg, nekoliko crkvi, ali još ćemo vidjeti", požalio nam se Julio, turist iz Češke.

Multifunkcionalan stadion: Kino, shopping centar, restorani...

A nas najviše zanima što će se preksutra od Vatrenih vidjeti na stadionu Anton Malatinsky, nazvanom po legendarnom igraču i treneru Spartaka Trnava.

On je prije četiri godine nanovo izgrađen za 28 milijuna eura - što je recimo cijena krova iznad zapadne tribine maksimirskog stadiona. U njemu se, osim uobičajnih restorana i fan shopa, nalazi i shopping centar s kino dvoranama. Multifunkcionalan stadion s navijačima koji uglavnom znaju koliko je Hrvatska kvalitetna.

"Bit će remi! Hrvatska je svjetski doprvak", smatra Marek.

Njegov sunarodnjak Antonin je puno optimističniji...

"Slovačka je pobijediti s 3:0."

...a Matej pesimističniji:

"Slovačka nula, Hrvatska dva."

Sviđa nam se taj scenarij. Gotovo 20 tisuća sjedećih mjesta je rasprodano. Do sada su Vatreni odigrali šest prijateljskih dvoboja sa Slovačkom. Svakom su pripale po dvije pobjede i dva remija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider