Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ima ih oko 400

Reportaža iz Dohe: Pogledajte što kažu Hrvati kojima je Katar postao druga domovina

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja stigao je u Dohu prije hrvatske nogometne reprezentacije i donosi zanimljivu priču o Hrvatima koji žive u Katru.

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja već je bio u Dohi u trenucima dok je hrvatska nogometna reprezentacija letjela za Katar.

Vatrene u Dohi čekaju dvije prijateljske utakmice, protiv Slovenije i Bugarske, a prije nego li krenu u ozbiljnije pripreme za te dvije provjere, zanimljivo je bilo primijetiti kako nije bilo apsolutno nikakve pompe u Dohi povodom dolaska aktualnih viceprvaka svijeta.

"Nijedan navijač hrvatske reprezentacije nije bio uz nas prilikom dolaska što je jako atipično jer obično naši navijači nekako uvijek saznaju kojim letom putuje reprezentacija pa u zračnoj luci dočekaju igrače. Međutim, očito je ova udaljenost i skupoća cijele ove avanture učinila svoje", kazao je Stjelja koji je napravio reportažu o životu Hrvata u ovoj domovini.

"Niti nama nije bila u primarnom fokusu hrvatska reprezentacija već naši ljudi, Hrvati, koji žive u Katru. Neki od njih žive ovdje već desetljećima", istaknuo je reporter Dnevnika Nove TV.

"Katar je najsigurnija zemlja svijeta"

U Katru trenutno živi i radi oko 400 Hrvata, a svoje priče s nama podijelilo je njih četvero.

"Zovem se Tomislav Nežić, pet i pol godina živim ovdje u Katru. Bavim se trenerskim poslom i trenutno sam trener u nogometnom klubu Al-Ahli."

"Ja sam Maja Arslanagić, od 1988. živim u Katru, bavim se razvojem i promicanjem katarskog turizma."

"Ja sam Igor Čeme, živim u arapskim zemljama nekih 15-ak godina, u Katru sam već dvije godine, po struci sam pomorski inspektor."

"Ja sam Jakov Krivić, stolnoteniski trener, osma godina u Katru."

Ovako su nam oni predstavili Katar i stanovnike te države:

"U Katru ono što je meni najljepše je to što nema zamjeranja, nema svađanja, svatko je sa svakim dobar i glavni cilj je održati sa svakim dobar odnos. Jako je lijepo raditi u sredini gdje se održava jedna harmonija i dobar odnos. Postoje neka pravila kojih se ljudi, primjerice nemoj ništa ukrasti ili ništa lagati. Ima toga, ali odmah izađeš u novine s licem, imenom i prezimenom i ne bi se htio naći u takvim situacijama. Katar je po nekim istraživanjima najsigurnija zemlja na svijetu i druga najbolja za žene."

Da je tome tako, najbolje svjedoči naša sugovornica Maja.

"Znači, kao žene u Katru mislim da ne postoji zemlja gdje se ja osjećam sigurnije. Ne samo po pitanju kretanja gradom slobodno u bilo koje doba dana i noći već i u poslovnim situacijama."

Što su još ispričali Hrvati koji žive u Katru, pogledajte u prilogu.

Što se tiče naše reprezentacije, ona tek u srijedu i službeno započinje akciju Katar. Znamo što je cilj izbornika Zlatka Dalića – on želi isprobati formaciju 3-5-2 i učinit će to u utakmicama protiv Slovenije i Bugarske koje ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvati koji žive u Katru

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider