Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Hrvatska reprezentacija
Ozlijedio se

Šveđani ostali bez standardnog napadača, kapetan slučajno otkrio tko će zaigrati umjesto njega

Hrvatska i Švedska igraju ove nedjelje na Maksimiru u Ligi nacija. Izravan prijenos specijalne emisije na Novoj TV i gol.hr-u počinje u 17:10.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva uvodna domaća poraza od Francuske (0:1) i Portugala (0:2) na startu Lige nacija, raspoloženje u taboru švedske reprezentacije popravila je pobjeda u Moskvi protiv Rusije (2:1) u prijateljskom susretu igranom u srijedu.

Iduće što ih čeka je dvoboj Hrvatska - Švedska koji se ove nedjelje igra na Maksimiru uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

"Ohrabrila nas je pobjeda protiv Rusije, optimisti smo uoči utakmice," kazao je izbornik švedske vrste Janne Andersson na novinarskoj konferenciji u Zagrebu.

Dodao je kako neće moći računati na napadača Mainza Robina Quaisona koji je otpao zbog ozljede zadobivene na prijateljskoj utakmici protiv Rusije.

"Nije ništa ozbiljno, dobio je neugodan udarac i sigurno ga neće biti. Pokušat ćemo ga osposobiti za drugu utakmicu," kazao je izbornik, koji nije želio otkriti tko će zaigrati umjesto njega u napadu.

"Vidjet ćemo večeras nakon razgovora s mediciskom službom," dodao je Andersson.

No, to je slučajno otkrio kapetan Marcus Berg kazavši kako će uz njega u napadu zaigrati igrač Real Sociedada Alexander Isak.

"Robina nažalost, nema, ali Isak je pokazao koje osobine ima pa to ne mijenja naš način igre. Igrali smo zajedno i važno nam je pronaći dobru 'vezu'. Imamo neke ideje o tome kako možemo naštetiti Hrvatskoj," kazao je Berg.

"Pod pretpostavkom da Isak igra," ubacio se izbornik Andersson sa smiješkom.

"Ako bi igrali s Isakom, on je vrlo vješt nogometaš koji se uklapa u to kako mi igramo. Prilično je sličan Robinu," dodao je izbornik.

Prkomentirao je i posljednje igre nove zvijezde švedskog nogometa, veznjaka Juventusa Dejana Kukuševskog.

"Kuluševski je u dobroj formi, ali vidjet ćemo hoće li početi."

Švedski izbornik je dodao i kako je sretan što u njegovoj momčadi nema zaraženih koronavirusom.

Švedska je u prva dva kola Lige nacija, baš kao i Hrvatska, upisala dva poraza od istih suparnika. Vatreni su teško poraženi na gostovanjima kod Portugala (1:4) i Francuske (2:4), dok je Švedska kod kuće izgubila od Francuske sa 0:1, te od Portugala sa 0:2.

Utakmica Hrvatska - Švedska je u nedjelju u 18:'00 na stadionu Maksimir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider