Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Puno kontroverzi

Posljednje u aktualnom formatu: Evo kako će izgledati Svjetsko prvenstvo koje Katar željno iščekuje

Za dvije godine Katar će biti domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 21. studenog do 18. prosinca 2022. godine Katar će biti domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu.

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog ponedjeljka je saznala suparnike u kvalifikacijama za ovu svjetsku smotru koja i prije nego li je počela, a zapravo još od 2. prosinca 2010. kada je Katar dobio domaćinstvo, izaziva kontroverze.

Korupcija, izrabljivanje radnika, kaos u kalendaru

Mnogi, a ponajviše Englezi, žestoko su prosvjedovali protiv dodjele domaćinstva ovoj arapskoj državi smatrajući kako je svemu kumovala korupcija, upirući prst u bivšeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera.

Nakon što se ta lavina malo stišala, predmet polemika postali su nehumani uvjeti rada i deseci poginulih na gradilištima stadiona koje se Katar kao domaćin obvezao izgraditi.

gol expired Katar završio spektakularni stadion za SP 2022.: Uskoro otvorenje u velikom finalu divider

Također, veliki problem cjelokupnom svjetskom nogometnom kalendaru predstavlja činjenica da se SP neće moći, zbog previsokih temperatura kojima je Katar u to doba izložen, igrati u uobičajenom terminu kroz lipanj i srpanj nego krajem godine.

Posljednje SP s 32 reprezentacije

Bit će to dakle po mnogočemu specifično prvenstvo, u što ubrajamo i činjenicu da će biti posljednje na kojemu će biti 32 reprezentacije.

Već od SP-a kojemu će 2026. domaćini biti Kanada, Meksiko i SAD gledat ćemo ukupno 48 reprezentacija.

gol expired Izbornik Dalić komentirao ždrijeb i upozorio na ono što nas čeka već u ožujku: ''Kek nas dobro poznaje'' divider

Među te 32 koje će Katar 2022. ugostiti bit će 13 njih iz Europe, pet iz Afrike, četiri iz Azije (plus domaćin Katar), najmanje četiri iz Južne Amerike i najmanje tri iz Sjeverne i Srednje Amerike (zona CONCACAF).

To je ukupno 30 reprezentacija, a još dvije će biti poznate nakon dodatnih kvalifikacija.

U dodatnim kvalifikacijama će sudjelovati po još jedan predstavnik Južne Amerike, Azije, CONCACAF-a, te Oceanije, a parovi doigravanja još nisu određeni.

Kakva vam je skupina u kvalifikacijama za SP?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider