Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Golijada na Maksimiru

Pogledajte najbolje trenutke i golove iz lude pobjede nad Španjolcima

Susret na Maksimiru pretvorio se u pravu golijadu.

Andrej Kramarić je strijelac prvog povijesnog gola za Hrvatsku u Ligi nacija. Krama je zabio u 54. minuti utakmice protiv Španjolske.

Asistent je bio Perišić, koji je dočekao pogrešku španjolske obrane i presjekao loptu koja je stigla do Kramarića. Napadač Hoffenheima potvrdio je veliku golgetersku formu hladnokrvno matiravši De Geu za erupciju prepunih maksimirskih tribina.

Nažalost, samo dvije minute kasnije uslijedio je hladan tuš. Furija je izvela svoju prepoznatljivu akciju; nakon nekoliko kratkih i točnih dodavanja, Isco je poslužio Ceballosa za "malonogometni" gol Španjolske.

Već u 69. minuti Hrvatska je povela 2:1. Luka Modrić je nakon kornera ubacio na drugu stativu, Jedvaj se lukavo provukao iza leđa obrane i naklonio se za vodstvo Vatrenih i delirij na tribinama!

Nažalost, nakon vodstva je opet brzo stiglo izjednačenje. Španjolska je dobila penal nakon što je Vrsaljko igrao rukom, a hladnokrvni realizator bio je kapetan Furije Sergio Ramos.

A onda, kada se činilo da će utakmica završiti remijem, opet se ukazao Tin Jedvaj! Veliki posao napravio je Dalićev džoker, mladi Josip Brekalo koji je odlično pucao i natjerao De Geu na paradu. Na odbijenoj lopti prvi je bio Jedvaj, koji je opet pobjegao Španjolcima, zabio za pobjedu i apsolutno ludilo na tribinama!

Jedvaju su ovo bili prvi golovi uopće u reprezentativnoj karijeri. Teško je mogao izabrati bolji trenutak za prvijenac, a ubrzo i drugi pogodak! 

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider