Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sofascore

Ovo je hrvatska momčad godine: Livaja najbolji po ocjenama, Modrić iza. Na popisu i igrač američke lige

SofaScore je objavila statistički najboljih 11 od hrvatskih nogometaša u 2021. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SofaScore, popularna aplikacija za nogometne rezultate i statistiku, objavila je najboljih 11 sastavljenih od hrvatskih nogometaša u 2021. godini.

Igrači su sastavljeni prema ocjenama, a najbolje ocjenjeni hrvatski nogometaš u svjetskim ligama je Marko Livaja s ocjenom 7.36. Odmah iza Livaje je Luka Modrić koji i s 36 godina dominira veznim redom. Modrić je zaslužio prosječnu ocjenu od 7.30.

Iza Modrića smjestio se Damir Kreilach, rođeno Vukovarac koji iza sebe ima sjajne nastupe u MLS ligi u dresu Real Salt Lakea, a prošli mjesec je proglašen za najboljeg igrača sezone u svom klubu.

gol expired Navijači Hajduka žele napuniti Poljud protiv Atletico Madrida, hoće li srušiti europski rekord? divider

Ovaj centralni veznjak proteklih mjeseci igrao je u sjajnoj formi, u ukupno 33 nastupa u američkom prvenstvu (MLS) postigao je 16 golova i upisao osam asistencija. Bez ikakve dileme bio je prvo ime Real Salt Lakea.

Iza Vukovarca našli su se još Borna Barišić i Marcelo Brozović s 7.28, iza njih su Lovro Majer (7.27) i Andrej Kramarić (7.26).

gol expired Najbolji hrvatski pivot ostaje bez rukometnog Eura: Izbornik Horvat ga nema u svojim planovima divider

U obrani su Mile Škorić i Josip Šutalo (7.10), Ivica Ivušić je na 7.08, a Joško Gvardiol ima najlošiju ocjenu u prvih 11, 7.02.

U momčadi godine po ocjenama svoje mjesto nisu našli velika imena hrvatskog nogometa poput Ivana Perišića, Matea Kovačića i Ivana Rakitića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider