Hrvatska nogometna reprezentacija i utakmicu u Azerbajdžanu otvorila je na pravi način, odlučna da što prije riješi pitanje pobjednika, ali stvari nisu otišle u željenom smjeru.

Domaćini su se u drugom poluvremenu razgoropadili, postigli izjednačujući pogodak, a umalo i preokrenuli.

U trenucima dok su Vatreni izgledali dosta neprepoznatljivo na terenu mnogi su se pitali kako je moguće da se dogodio toliki pad u igri.

Dva dana kasnije stiglo je i objašnjenje. Liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević otkrio je kako je na dan utakmice igrače zahvatila viroza, njih ukupno osmoricu, od kojih su sedmorica bila iz početne postave.

Brozović s temperaturom "cijeli dan" proveo na WC-u

"Pomogli smo igračima koliko je to bilo moguće. Ja sam prije utakmice upozorio suca Schärera i rekao mu da nije isključeno da će netko morati za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. To sam mu morao prenijeti kako ne bi bio iznenađen i kažnjavao naše igrače kartonima", ispričao je dr. Bahtijarević za Sportske novosti.

Vatrene je pokosila viroza koja iscrpljuje organizam te izaziva temperaturu i proljev. Liječnička služba dala je sve od sebe da osposobi igrače, iako su neki imali velikih problema. Primjerice, Marcelo Brozović gotovo je cijeli dan bio pod temperaturom i vrlo često je morao ići na WC.

Dr. Bahtijarević posebno je htio naglasiti jednu stvar:

"Ta viroza uzela je dobar dio snage našim igračima, a činjenica da Zlatko Dalić o tome nije rekao niti riječ poslije utakmice pokazuje koliko je velik trener i ponizan čovjek."

U taboru naše reprezentacije poručili su da ne misle provoditi istragu. Uostalom, Vatreni su sa sobom vodili i vlastitog kuhara i bili smješteni u vrhunskom hotelu. Izbornik i igrači ovo su prešutjeli i nisu se htjeli vaditi na virozu kao uzrok remija i podjele bodova s Azerima.

Rezultati by SofaScore