Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ne brinite

Modrićeva izjava o posljednjem velikom natjecanju s Hrvatskom je stara: Nema razloga za paniku

Možebitno napuštanje nogometne reprezentacije Hrvatske od strane Luke Modrića tema je koju je teško zaobići.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirnu večer jednog običnog ponedjeljka na hrvatskom sportskom medijskom nebu uzburkala je jedna objava ESPN-a. Radi se zapravo o citatu, odnosno izjavi Luke Modrića kako će Svjetsko prvenstvo u Katru biti njegovo posljednje veliko natjecanje s reprezentacijom Hrvatske.

Naravno, potvrda odlaska najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti vijest je s kojom se u takvim slučajevima ne čeka, posebno kad odmah postane udarna tema i kad se prenosi na najvećim međunarodnim sportskim portalima.

Riječ je zapravo o izjavi iz FIFA-inog dokumentarca Captains, snimljenoj prvog dana rujna prošle godine, odnosno prije sad već gotovo punih 14 mjeseci. I tu leži cijela poanta te izjave.

Luka nema namjeru donositi nikakve naprasne odluke

Kod Luke se u međuvremenu puno toga promijenilo. Hrvatska je napravila ono što je rijetko tko očekivao, odnosno plasirala se na Final four Lige nacija, a samim nastupima u tom natjecanju te načinom proslave rezultata, Modrić je pokazao koliko mu to znači. 

Tako da već samim time odlazak nakon Katra nema nikakvog smisla. Ako bi se već umirovio na kraju ove sezone, to bi gotovo sigurno bilo u Amsterdamu, gdje će to moći napraviti pred otprilike 20 tisuća hrvatskih navijača na stadionu te gdje će imati realnu priliku s reprezentacijom za kraj nešto veliko osvojiti (bez podcjenjivanja šansi da se nešto ozbiljno napravi i u Katru).

No, niti to nije sigurno. Luka u Realu igra sjajno. Njegovi se nastupi doziraju, no velike susrete ne propušta, a nerijetko u njima baš njegovi potezi budu oni ključni i presudni. 

Promijenio je svoj stil života te prehranu i trenutne prognoze daju mu još nekoliko godina karijere. To znači da po pitanju forme definitivno nije otpisan niti za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Prvu buru uzburkao je liječnik reprezentacije

Posljednju izjavu o tome Luka je imao prije nego je Hrvatska izborila Final four, i to nakon što je liječnik Bahtijarević izjavio da će Luka vjerojatno igrati u Njemačkoj.

"Mogu samo reći da je doktor bio jako emotivan u svom govoru. Nećemo mu ništa zamjeriti. Nisam donio odluku, trenutačno razmišljam o SP-u i ovim utakmicama u Ligi nacija jer imamo priliku za Final Four. Vidjet ćemo kako će to proći pa odlučiti u dogovoru s prijateljima, obitelji, savezom i onima koji su mi bitni pa donijeti pravu odluku. Još ne razmišljam tako daleko“, istaknuo je tada hrvatski kapetan.

Postoji velika šansa za nastup na Euru 2024.

Sigurno je da Luka niti u rujnu 2021., niti kad je dao ovu izjavu, ali niti danas, nije razmišljao niti će razmišljati jednako kao što će to biti kad Hrvatska završi svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Ali, niti tog trenutka Luka neće donijeti nikakvu naglu odluku, to je nešto što se ne radi dok sve ne slegne, posebno ako znamo koliko kapetan uživa igrati za reprezentaciju i s kolikim elanom dolazi na svako okupljanje.

Idemo polako, natjecanje po natjecanje, utakmicu po utakmicu, to je način na koji i mi mediji, ali i navijači, najbolje možemo pomoći reprezentaciji. A kad Luka napokon kaže da je dosta, na nama će biti da ustanemo i zapljeskamo za sve što je dao. U nadi da to ipak neće biti tako brzo kao što su se mnogi sinoć ili jutros uplašili.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider