Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Glasuju navijači

Modrićev pogodak u izboru za najljepši gol Eura, Schick najveći favorit

Modrić je protiv Škotske u 62. minuti zabio pogodak za 2-1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak Luke Modrića u pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije protiv Škotske (3-1) uvršten je među deset najljepših golova europskog prvenstva, a najljepšem će odlučiti navijači na službenoj stranici Europske nogometne federacije (UEFA).

Modrić je protiv Škotske u 62. minuti zabio pogodak za 2-1. Bilo je to remek-djelo, udarac vanjskom stranom kopačke uz samu stativu.

Modrić se tim golom upisao u povijesti "vatrenih" kao najstariji hrvatski strijelac na europskim prvenstvima. Pogodak je postigao sa 35 godina i 286 dana. Dodajmo i kako je Modrić najmlađi strijelac Hrvatske na EP-ima. Na EURO-u 2008. protiv Austrije je zabio gol sa 22 godine i 273 dana.

Svakako najviše izgleda za nagradu ima pogodak češkog napadača Patrika Schicka koji je Česima u prvom kolu skupine D zabio s centra. Česi su u 52. minuti presjekli loptu, te jurnuli u kontru, a Schick je pucao sa sredine igrališta prebacivši neopreznog vratara Davida Marshalla.

Među kandidatima za nagradu su i Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Paul Pogba, Lorenzo Insigne, Federico Chiesa, Alvaro Morata, Mikkel Damsgaard i Andrij Jarmolenko.

O izboru deset najljepših golova odlučila je Uefina tehnička komisija u kojoj su Packie Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Cosmin Contra, Corinne Diacre, Jean-Francois Domergue, Dušan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Gines Melendez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbæk i Willi Ruttensteiner.

Konačan sud donijet će navijači glasajući na Uefinoj stranici.

KANDIDATI ZA GOL EP-a:

LUKA MODRIĆ (HRVATSKA - Češka 3-1, skupina)
Andrij Jarmolenko (Ukrajina - Nizozemska 2-3, skupina)
Patrik Schick (Češka - Škotska 2-0, skupina)
Cristiano Ronaldo (Portugal - Mađarska 3-0, skupina)
Kevin De Bruyne (Belgija - Danska 2-1, skupina)
Paul Pogba (Francuska - Švicarska 3-3, 4-5 11m, osmina finala)
Lorenzo Insigne (Italija - Belgija 2-1, četvrtfinale)
Federico Chiesa (Italija - Španjolska 1-1, 4-2 11m, polufinale)
Alvaro Morata (Španjolska - Italija 1-1, 2-4 11m, polufinale)
Mikkel Damsgaard (Danska - Engleska 1-2, polufinale)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider