Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pošteno...

Kek: "Ne možete s Modrićem, Perišićem ili Kovačićem jedan na jedan, rezultat je bio bolji od naše igre"

Hrvatska i Slovenija odigrale su 1:1 u subotu u Dohi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska nogometna reprezentacija je u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Dohi u subotu (1:1) igrala u promijenjenom sustavu koji je pokazao neke probleme ali i dobre stvari, izjavio je u nedjelju slovenski izbornik Matjaž Kek.

"Iskoristili smo utakmicu protiv Hrvatske da provjerimo određene probleme, da pokažemo nešto novo i da dođemo na drugu energiju", rekao je Kek nakon utakmice.

Golovi s utakmice Hrvatske i Slovenije

"Protiv Hrvatske ne možete očekivati ​​da ćete imati isti posjed lopte ili igrati jedan na jedan s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem ili Ivanom Perišićem. Konačni rezultat je za nas bolji nego što se moglo vidjeti na terenu. Ali drago mi je da smo neke od dogovorenih stvari odradili relativno dobro", dodao je.

Pojasnio je da su se vratili na postavu "koja je već donijela rezultate u Sloveniji" i prilagođena karakteristikama igrača.

"Nova postava je donijela neke probleme, ali i dobre stvari. Znali smo da će pritisnuti dvojicu napadača. Ali kada smo im se približili i natjerali ih na grešku, onda je bilo bolje”, rekao je Kek.

Dalićev komentar

Također je naglasio da igrači na trenutke pokazuju previše poštovanja prema uglednijem nogometašu te da moraju borbenije reagirati. Ali na kraju je bio zadovoljan, ponajviše zato što nisu odustajali.

"Pozitivan ishod je uvijek dobar ako si pametan. Ako si budala, može te navesti da pomisliš da si učinio dovoljno kad nisi napravio baš ništa", zaključio je Kek, naglasivši kako je sve ovo priprema za četiri utakmice koje njegovu reprezentaciju očekuju u lipnju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider