Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"uvijek smo izlazili kao pobjednici"

Bilić ekskluzivno za Novu TV otkrio što Dalić i Vatreni moraju napraviti da ponovno budu oni stari

Bivši hrvatski reprezentativac Mate Bilić vjeruje da će se Vatreni vratiti još jači nakon dvije lošije utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske.

Mate Bilić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Stručni sukomentator Nove TV i bivši hrvatski reprezentativac Mate Bilić žali zbog poraza Vatrenih od Mađarske u utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, ali je veliki optimist kada je razgovor o budućnosti u pitanju. To je otkrio u ekskluzivnom razgovoru za Novu TV.

"Nogomet nema memoriju, to je zlatno pravilo. Ovaj poraz će nas probuditi. Veliko nam je upozorenje i mislim da su svi svjesni toga. Nije bilo dobro protiv Mađarske, kao ni protiv Azerbajdžana. Ja sam veliki optimist, kao što sam uvijek bio kada je hrvatska reprezentacija u pitanju. Sigurno da ima dosta nezadovoljstva, ali uvijek smo imali problema u kvalifikacijama s "manjim" reprezentacijama i uvijek smo na kraju izlazili kao pobjednici", rekao je bivši napadač Vatrenih.

Ono što najviše brine je 11 pogodaka iz prekida u posljednjih 13 utakmica.

"Izbornik je odmah nakon utakmice naglasio da imamo velikih problema s prekidima. Vjerujem da će se to u budućnosti promijeniti. S obzirom na visinu naših igrača, čak nam i reprezentacije drugog reda stvaraju opasnost po gol", smatra Bilić.

Nakon poraza od Mađarske svima je jasno da ove kvalifikacije neće biti šetnja i da će se za odlazak na Euro morati dobro oznojiti.

"Trebamo ostati isti kao i prije Svjetskog prvenstva. Probudit se iz lijepog sna, zbiti redove i shvatit da protiv nikoga neće biti lako. Jesmo, ali nismo favoriti. Nema lakih utakmica i mislim da su nakon ove utakmice svi igrači to shvatili, te sam uvjeren da će nakon ove utakmice biti bolje", zaključio je Mate Bilić.

Hrvatska doživjela prvi poraz u Mađarskoj, ova skupina ipak neće biti tako lagana Adam Szalai (Foto AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider