Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Želi se potvrditi izborniku

Dalićev adut iz drugog plana veseli se Svjetskom prvenstvu, ali i utakmici s Bugarima: "Nema opuštanja"

Hrvatska reprezentacija na turneji u Dohi sutra igra, uz izravan prijenos na Novoj Tv, prijateljski dvoboj protiv Bugarske. Izbornik Dalić već je najavio potpuno novi sastav u odnosu na utakmicu sa Slovenijom, a jedan od igrača koji se vesele šansi od prve minute je i Mario Pašalić.

Za Marija Pašalića nema dvojbe da je hrvatska nogometna reprezentacija odlaskom na turneju u Katar povukla sjajan potez.

"Mislim da će nam dobro doći prije svega prilagodba na vremenske uvjete, na sve što će nas čekati u 11. i 12. mjesecu. Protivnici su ozbiljni, tako smo ih shvatili i pripremamo se za njih", istaknuo je veznjak Atalante.

Nakon 1:1 sa Slovenijom, Hrvatska se sada priprema za utakmicu s Bugarskom. Izbornik Dalić već je otkrio sastav: Ivušić na golu, Ćaleta Car, Vida i Škorić u zadnjoj liniji, Juranović i Barišić na bočnim pozicijama, Pašalić, Moro i Majer u sredini, te Vlašić i Livaja naprijed.

Pašalić uoči Bugarske: "Hrvatska ima širinu i kvalitetu"

Dvoji Dalić još oko Juranovića na desnom boku, ne bi htio nikoga previše opteretiti... Svi ostali jedva čekaju iskoristiti ponuđenu šansu. Pašalić tvrdi da imaju veliki motiv:

"Da se dokažemo i nametnemo izborniku, igrači koji manje igraju, ili zbog konkurencije ili zbog ozljeda koje su imali. Tako da, nema opuštanja."

"Želimo se i mi potvrditi, pokazati izborniku i svima da se može računati na nas u bilo kojem trenutku. I dokazati da ova Hrvatska ima širinu i kvalitetu."

Da se na njega itekako može računati, Pašalić je dokazao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kojima je postigao tri pogotka, u pobjedama nad Ciprom, Slovenijom i Maltom. Veseli se novom dolasku u Katar, kasnije ove godine...

"Ima još dosta dugo do tog 11. mjeseca, nadam se da ću ostati zdrav i u formi u klubu, da ću imati minutažu, tako da mogu doći spreman na to SP. Veselim se svakako, bit će to moje prvo SP i to je najveća moguća pozornica."

Pozornica na kojoj ćemo od Marija Pašalića, s pravom imati velika očekivanja... Kao uostalom i sutra protiv Bugarske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider