Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Sjeli smo, razmotrili sve..."

Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV komentirao odluku HNS-a o utakmici s Mađarskom na Poljudu

S izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev.

Marijan Kustić i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić u Dnevniku Nove TV komentirao je odluku HNS-a da za domaćina utakmice Hrvatska - Mađarska (10. listopada) odabere Poljud.

Gospodine Kustiću, u Gradu Splitu kažu da ne znaju za vašu odluku osim da su doznali iz medija, dok u Hajduku kažu da je vaša odluka jednostrana. Što kažete na to?

"Meni je drago da ste postavili to pitanje. Mi smo nakon jednoglasne odluke Izvršnog odbora da se utakmica Hrvatska - Mađarska igra u Splitu to priopćili na svojim stranicama, a nakon toga smo naravno obavijestili Hajduk. Oni su vjerojatno to pročitali u međuvremenu u medijima onako kako su rekli, nisam vidio njihovo priopćenje, ali obavijestili smo ih o tome i nagovijestili sastanak glede svih ostalih koraka i organizacije utakmice."

Ako niste vidjeli priopćenje, reći ću vam ja. Kažu da je vaša odluka jednostrana, dakle da ste preskočili neke korake u razgovorima s njima nakon onog sastanka otprije mjesec dana.

"Dobro, pazite jednu stvar. Mi smo još u prosincu prošle godine poslali zainteresiranim klubovima koji zadovoljavaju kriterije za odigravanje jedne takve utakmice. Odgovorili su svi, između ostalih odgovorio je i Hajduk koji je rekao kako želi biti domaćin jedne utakmice, ili s Mađarskom ili sa Slovačkom. Mi smo naravno sjeli, razmotrili sve kandidature koje postoje, pa tako i Hajdukovu, i donijeli smo jednoglasnu odluku da se utakmica s Mađarskom igra u Splitu što smo i objavili na našim službenim stranicama. Zatim smo uputili i dopis prema Splitu, a kroz nekoliko dana ćemo ići da napravimo sastanak, to je sljedeći korak. Prvo donijeti odluku, onda sjesti za stol i razgovarati oko potpisa ugovora."

"Ne možemo sve riješiti preko noći"

Ipak, prije potpisa ugovora imali ste, krajem travnja, sastanak s predstavnicima Grada Splita i Hajduka, gdje ste rekli da je to prvi korak prema dogovoru. Je li bilo novih koraka nakon toga?

"Ono što ja mogu reći da to nije bio jedan korak nego jedan veliki iskorak u komunikaciji između Splita i Hrvatskog nogometnog saveza i tada sam rekao da sam zadovoljan. I danas sam zadovoljan, mislim da smo donijeli jednu dobru odluku i naravno da treba razgovarati i dalje o svim stvarima koje treba rješavati. Ali, korak po korak, ne možemo sve preko noći riješiti. S druge strane, i ova utakmica u Omišu je pokazala da Dalmacija želi gledati naše viceprvake svijeta, da ta djeca žele gledati i Luku Modrića i Ivana Perišića i ostale naše junake."

"Uvijek treba razgovarati, ali..."

Zbog čega onda Hajduk tvrdi da je odluka jednostrana? Je li bilo novih pregovora u vezi oko onoga što oni traže da bi bili domaćini u Splitu?

"Prije svega, ultimatuma oko hrvatske nogometne reprezentacije ne bi trebalo biti nikada. Razgovarati o uvjetima suradnje između Hajduka i HNS-a, naravno, treba uvijek razgovarati. Ja smatram da jedino stol i razgovori mogu donijeti neku dobru odluku, a kad je u pitanju hrvatska reprezentacija mislim da ne bi trebalo postavljati nikakve uvjete oko toga trebaju li djeca gledati Luku Modrića i ostale."

Marijan Kustić i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) Marijan Kustić i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider