Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dva genijalna igrača

Modrić i Benzema: Prijatelji i suigrači koji su pokorili svijet, večeras su žestoki suparnici

Hrvatska - Francuska na Poljudu znači i sraz Luke Modrića i Karima Benzeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego li krene utakmica Hrvatska - Francuska, jedna od najintrigantnijih priča su suigrači iz Real Madrida: Luka Modrić i Karim Benzema.

Dva prijatelja i nogometna velemajstora na Poljudu će se naći na suprotnim stranama. Modrić će kao kapetan predvoditi Vatrene, a očekuje se i da će Benzema krenuti u početnoj postavi aktualnih svjetskih prvaka.

Puno toga zajedno su prošla ova dva fantastična igrača. Uskoro će se navršiti točno 10 godina otkako je Modrić potpisao za Real Madrid odnosno otkako su postali suigrači u klubu i počeli pisati nove sjajne priče ionako impresivne povijesti Kraljevskog kluba.

Modrić i Benzema u 10 godina s Realom osvojili 20 trofeja

Od ljeta 2012. njih dvojica su osvojila 20 trofeja s Realom, pri čemu se, naravno, najviše ističe čak pet Ligi prvaka, od kojih je posljednja stigla prije 10-ak dana trijumfom protiv Liverpoola.

Uz spomenutih pet naslova prvaka Europe, tu su i četiri odlaska do kraja na Svjetskom klupskom prvenstvu, zatim tri La Lige, tri UEFA-ina Superkupa, četiri španjolska Superkupa te jedan Kup kralja. U prijevodu, Modrić i Benzema su po sezoni osvajali u prosjeku točno dva trofeja i to u kontinuitetu cijelo desetljeće.

Lovorike za to već su dobili u obliku brojnih individualnih priznanja, među kojima najveću težinu ima Zlatna lopta koju je Modrić osvojio 2018. godine. Sudbina, a možda je preciznije reći njegove veličanstvene partije, dovele su Benzemu do toga da je četiri godine poslije Modrića upravo on glavni favorit za osvajanje najprestižnije pojedinačne nagrade u svijetu nogometa.

Dok se ponovno ne nađu u istoj svlačionici ovog ljeta na Realovim pripremama za novu sezonu, Modrića i Benzemu čekaju dvije žestoke bitke u sklopu Lige nacija. Osim večerašnje utakmice Hrvatska - Francuska, 13. lipnja ćemo imati i revanš, a oba dvoboja dodatno su dobila na važnosti nakon razočaravajućih otvaranja i naše i francuske reprezentacije.

Hrvatska je doživjela težak poraz od Austrije u Osijeku (0:3) dok je Francuska također iznenađujuće poražena i to nakon što je kod kuće vodila protiv Danske, a završilo je 1:2.

Nikakvog popusta na relaciji Modrić-Benzema večeras neće biti, a vjerujemo niti kod svih drugih igrača. Jer, niti Hrvatska niti Francuska ne žele biti zabetonirane na posljednjem mjestu skupine A1 i već poslije 180 minuta postati glavni kandidati za ispadanje u niži rang Lige nacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider