Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
tek slijede uzbuđenja

Što dalje? Gužva u skupini, čeka nas neugodan raspored na kraju ljeta

Hrvatska je izgubila od Mađarske i ima tri boda nakon 180 minuta kvalifikacija za Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija poslije 15 minuta utakmice s Mađarskom u Budimpešti imala je lagodnu poziciju. U tom trenutku Vatreni su na live ljestvici skupine E imali šest bodova, ali nažalost Mađari su preokrenuli.

Sad imamo četiri reprezentacije na učinku od tri boda, a to može značiti samo jedno - čeka nas iznimno uzbudljiv nastavak kvalifikacija.

Hrvatska najslabije krenula u kvalifikacije, ali nema straha

Moramo napomenuti kako je od četiri pretendenta za odlazak na Euro 2020. Hrvatska zasad najgore krenula. Svi naši protivnici zasad su ostvarili pobjedu protiv direktnog konkurenta, dok je samo Hrvatska osvojila tri boda u onoj najlakšoj utakmici, na svom terenu protiv autsajdera Azerbajdžana.

Raspored je takav da Vatrene u lipnju čeka tek jedna kvalifikacijska utakmica, protiv Walesa 8. lipnja u Osijeku, no ona će biti jako bitna. Bit će to nova prilika da se uzme pobjeda protiv direktnog konkurenta.

Pogledajte sažetak utakmice utakmice Mađarska - Hrvatska Rebić zabija gol Mađarskoj za 1:0

U prvim danima rujna slijede dva gostujuća izazova unutar tri dana. Slovačka će ugostiti Hrvatsku 6. rujna, a Azerbajdžan 9. rujna.

Mjesec dana poslije toga ponovno dvostruki program. Revanš s Mađarima je 10. listopada (još se ne zna gdje točno, HNS bi htio da se igra na Poljudu), dok će 13. listopada Vatreni gostovati kod Walesa.

Svoju posljednju utakmicu u ovoj skupini Hrvatska će odigrati protiv Slovačke 16. studenog. U zadnjem će kolu izabranici Zlatka Dalića biti slobodni, a nadamo se da će i prije toga osigurati plasman na Euro, odnosno da odlazak Hrvatske na europsku smotru neće ovisiti o ishodima utakmica Slovačka - Azerbajdžan i Wales - Mađarska, koje će se igrati 19. studenog.

Raspored do kraja kvalifikacija:

8. lipnja, 15:00 (subota): Hrvatska - Wales

6. rujna, 20:45 (petak): Slovačka - Hrvatska
9. rujna, 18:00 (ponedjeljak): Azerbajdžan - Hrvatska

10. listopada, 20:45 (četvrtak): Hrvatska - Mađarska
13. listopada, 20:45 (nedjelja): Wales - Hrvatska

16. studenoga 20:45 (subota): Hrvatska - Slovačka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider