Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
za novu tv

Kovačić otkrio koji mu je savjet oživio karijeru: Rekao mu je to Thomas Tuchel

Kovačić je doživio pravi preporod u dresu engleskog velikana. Chelsea danas ne može bez njega.

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić nakon dugo vremena govorio je za hrvatske medije. Kovačić je dao veliki intervju za Novu TV u Londonu, pričao je o Modriću, Daliću, kritikama i otkrio koji mu je savjet oživio karijeru.

Kovačić nakon odlaska u Real Madrid nije dobio pravu priliku španjolskom velikanu, a 2018. je napravio najbolji potez karijere. Napustio je Real i potpisao za Chelsea.

Hrvatski veznjak ubrzo je postao jedan od najboljih igrača kluba i veznjaka lige, a za njegov preporod jako je zaslužan trener Thomas Tuchel.

Mateo Kovačić VIDEO Mateo Kovačić ekskluzivno: "Mislio sam da će biti problem nakon Rusije, a onda su se oni pojavili u reprezentaciji" divider

Njemački stručnjak mu je podijelio nekoliko savjeta, a jedan mu je posebno pomogao.

''Je li Thomas Tuchel najbolji trener na klupskoj razini u vašoj karijeri?'', pitao je Saša Lugonjić hrvatskog nogometaša.

gol expired Lopovi pretukli zvijezdu Cityja: Objavio je kako mu lice izgleda divider

''Pa je i to s dosta velikom razlikom po meni. Imamo dosta dobar odnos. On vidi neke stvari koje kod drugih trenera nisam primjećivao. Nisam nikad mislio da se ovolika razlika vidi u pola godine gdje nas je vodio Lampard koji je možda tada bio malo neiskusan, ali po meni dobar trener. Tuchel je u pola godine sve preokrenuo. Bili smo deseti na tablici, na kraju osvojili Ligu prvaka i ove godine se borimo za prvenstvo. Govori mi da da mi je ulazak u 16 metara najveći prostor za napredak u igri. To mi svi govore, da više pucam po golu, da u nekim situacijama budem miran i mislim da mi je on dao najbolji savjet u karijeri. Taj da budem miran, nekad kad dođem pred 16 metara osjećao sam se nervozno i to napravim jako brzo, a kod njega se smirim i to je stvar koju jako puno radimo'', otkriva Mateo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider