Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
gdje je zapelo

Što se sve dogodilo? Kako je Rakitić u nekoliko mjeseci od oslonca Vatrenih postao goruće pitanje

Rakitić je sezonu završio nedolaskom u reprezentaciju, pa je na isti način otvorio i novu.

Galerija Ivica Medo (Foto: GOL.hr) Milan Stjelja (Foto: GOL.hr)

Ivan Rakitić prošlu je reprezentativnu sezonu započeo primanjem nagrade za 100 nastupa. Onda je tu istu sezonu završio nedolaskom u reprezentaciju, pa je na isti način otvorio i novu sezonu.

Ako je Raktićev izbornik, s kojim je prije 15 mjeseci slavio na zagrebačkim ulicama, u lipnju imao razumijevanja za njegovo odsudstvo, sada je to razumijevanje - nestalo. Rakitić je posljednji put za reprezentaciju nastupio u ožujku 2019. protiv Mađarske.

Slavlje hrvatskih nogometaša (Foto: AFP) Čarobna večer Vatrenih: Hrvatska pregazila Slovačku na putu prema Euru! divider

"Ovako, ja uopće nemam sad ni potrebe ni vremena razmišljati o Ivanu Rakitiću. Ja moram misliti o onima koji dolaze, koji će biti spremni. Onaj koji nije spreman 100 posto, zaista nema potrebe da se mučimo s njim, nit ja imam sad neku bojazan kad nema njega. Nije ga bilo protiv Walesa i mi smo dobili. Ima Vlašić, Brekalo, oni koji dolaze i koji su puni ambicija, puni volje i želje. Ja ih jedva čekam'', rekao je Zlatko Dalić.

"Postoji dosta velika šansa da Rakitić više nikad ne igra za Hrvatsku"

Izbornik je nakon toga poručio:

"Vi znate da ću ja taj problem, ako ga ima, ako ga bude, riješiti na svoj način, tako da nema nikakve bojazni."

Što ovakve izjave izbornika Dalića znače za budućnost Ivana Rakitića u reprezentaciji, upitali smo kolumnista GOL.hr-a, dugogodišnjeg pratitelja reprezentacije i nogometnih zbivanja Ivicu Medu.

''Mislim da izbornikov odgovor sve govori. Nije izravno rekao, ali između redova mu je poslao poruku. Mislim da je jako ljut. Postoji dosta velika šansa da Rakitić više nikad ne igra za Hrvatsku. To je sad realno zaključiti", rekao je Medo.

U Barceloni od prvotimca postao rezerva i "roba" za transfere

Glavni izvor problema je Rakitićev status u Barceloni koji se u potpunosti promijenio.

''U posljednje dvije sezone, bio je igrač s najvećim brojem nastupa za Barcelonu, samim time i čovjek od golemog povjerenja trenera Valverdea. A onda je u ovoj novoj sezoni, od tri utakmice, igrao u samo jednoj i to u od drugog poluvremena.''

gol expired Igra skrivača je završena: Rakitić mora odlučiti, Dalić mu je dao sve, nije ovo zaslužio divider

Rakitić nije igrao ni u remiju Barcelone kod Osasune u subotu, pa je Valverde morao odgovarati zašto.

''Što želite da vam kažem? Ne znam. Prošle godine kada je Ivan igrao, Nelson Semedo je bio na klupi, a Sergi Roberto bio je igrao kao desni bek. A prije nekoliko dana smo dobro odigrali protiv Betisa i zato smo ponovili početnu postavu, sa Sergijem u veznoj liniji", rekao je Valverde.

Nije samo Barcelona problem?

No, već duže vrijeme oko reprezentacije cirkuliraju priče kako nije samo Barcelona problem.

"Vidimo da je on dosta ljut, da je on ljutit i na hrvatske medije, djelomično, ne s razlogom. Više bi trebao bit ljutit na hrvatske nogometaše koji ga nisu birali za najboljeg igrača Hrvatske kad ga je trebalo izabrati", smatra Medo.

"On misli da mu se nije dao dovoljan kredit za sve što je napravio, da se dovoljno ne poštuje."

Ivan Rakitić jedan je od najvećih hrvatskih nogometaša u povijesti čije igračke kvalitete nisu upitne, no uzastopnim ne odazivanjem Vatrenima, njegov status postao je krajnje upitan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider