Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nebo i zemlja

Kad pogledate ove brojke, shvatit ćete koliki je Hrvatska večeras favorit

Koliki je viceprvak svijeta Hrvatska favorit u današnjem susretu s Azerbajdžanom, možda najbolje govore sljedeće cifre

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večeras od 20:45 na Maksimiru uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u Hrvatska protiv Azerbajdžana kreće u borbu za Euro 2020. godine, dok nas u nedjelju čeka utakmica Mađarska – Hrvatska.

Koliki je viceprvak svijeta favorit u današnjem susretu možda najbolje govore sljedeće cifre. Hrvatska nogometna reprezentacija procijenjena je na 396 milijuna eura, a Azerbajdžan na svega 13.58 milijuna eura prema podacima portala Transfermarkt.

Najvredniji igrač u Dalićevoj svlačionici je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 50 milijuna eura.

Marcelo Brozović vrijedi 45 milijuna eura, a Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Ante Rebić i Andrej Kramarić po 35 milijuna eura. Najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić procijenjen je na 25 milijuna eura.

Nikola Jurčević (GOL.hr) Izbornik Azerbajdžana Jurčević za Novu TV: ''Hrvatska je favorit skupine, ali može se ostvariti čudo'' divider

U redovima Azerbajdžana samo pet igrača vrijede milijun eura ili više. Najskuplji je brazilski veznjak Richard Almeida koji je procijenjen na 1,5 milijuna eura. Almeida je rođen u Sao Paulu, a u Karabag je stigao 2012. iz portugalskog Gil Vicentea. Za reprezentaciju Azerbajdžana debitirao je 2017. godine, a do sada je sakupio 14 nastupa i postigao tri gola.

Branič Karabaga Maksim Medvedev vrijedi 1,2 milijuna eura, a njegovi klupski suigrači veznjak Qara Qarajev, branič Bodavi Husejnov i krilo Mahir Madatov po milijun eura

Hrvatska se mučila, ali ipak zasluženo pobjedom krenula u kvalifikacije za EURO 2020. Andrej Kramarić (Foto: AFP) Slavlje Hrvatske (Foto: AFP)

HRVATSKA - 396 milijuna eura

Ivan Rakitić (Barcelona ) - 50 milijuna eura
Marcelo Brozović (Inter) - 45
Ivan Perišić (Inter) - 35
Mateo Kovačić (Chelsea) - 35
Andrej Kramarić (Hoffenheim) - 35
Ante Rebić (Eintracht) - 35


AZERBAJDŽAN - 13.58 milijuna eura

Richard Almeida (Karabag) - 1.5 milijuna eura
Maksim Medvedev (Karabag) - 1.2
Qara Qarajev (Karabag) - 1
Bodavi Husejnov (Karabag) - 1
Mahir Madatov (Karabag) - 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider