Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Jako sam umoran"

Pauzirao dva mjeseca pa odigrao četiri utakmice u deset dana: "Za Hrvatsku se sve može"

Josip Juranović, uz Marcela Brozovića, odigrao je sve utakmice Lige nacija za Hrvatsku.

Josip Juranović i Zlatko Dalić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović odigrao je sve četiri utakmice lipanjskog ciklusa Lige nacija.

Dvije utakmice, protiv Austrije i Francuske, odradio je na prirodnoj poziciji desnog beka, dok je za dva posljednja susreta "uskočio" kao alternativa na lijevom beku.

"U Celticu sam odigrao 13 utakmica na lijevoj strani jer nam se lijevi bek ozlijedio. Izbornik me pitao mogu li odigrati na suprotnoj stranici, a ja sam odgovorio potvrdno. Za Hrvatsku se sve može", kazao je Juranović pa prokomentirao težak ritam od četiri utakmice u deset dana na kraju sezone:

Odigrao četiri utakmice u deset dana

"Umor? Iza mene su dva teška mjeseca. Zbog ozljede zadnje lože bio sam izvan stroja skoro dva mjeseca. Došao sam na prozivku, odradio dva treninga i odmah bio u vatri 90 minuta. Jako sam umoran, ali idemo dalje".

Može li Hrvatska osvojiti prvo mjesto u Ligi nacija?

Ukupno glasova:

S ovom pobjedom protiv Francuske (1:0) u četvrtom kolu Lige nacija, Vatreni su skočili na drugo mjesto skupine A1 sa sedam osvojenih bodova i imaju dobre šanse za plasman u Final four.

"Vidjet ćemo što će biti poslije stanke. Idemo se dobro odmoriti, a u rujnu odraditi sve što je u našoj moći. Imamo dva tjedna odmora, jedva čekam".

Nahvalio obrambeni red Vatrenih

Za kraj, Juranović je pohvalio posljednju liniju hrvatske nogometne reprezentacije koja je odradila sjajan posao protiv Francuske i zaustavila dva ponajbolja napadača svijeta, Karima Benzemu i Kyliana Mbappea.

Luka Modrić i Kylian Mbappe VIDEO Modrić zagrlio Mbappea u tunelu, Španjolci otkrili što ga je pitao divider

"Odigrali smo savršenu utakmicu. Francuzi nisu imali nijednu izrazitu priliku, a u zadnjoj liniji su igrali vrlo mladi igrači koji nisu imali prilike igrati zajedno. Moram pohvaliti dečke koji su odradili posao na visokoj razini", rekao je Juranović pa dodao:

"Držali smo ritam, pogotovo u sredini terena, gdje igra najbolja trojka na svijetu. S Modrićem, Brozovićem i Kovačićem je sve lakše”, zaključio je Juranović u razgovoru za HNS.

Najbolji trenuci utakmice Francuska - Hrvatska

Tablica Liga nacija

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider