Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Preskače Rusiju

Napokon je trebao dobiti veliku priliku, a onda se ozlijedio: Hrvatska ostala bez Ante Budimira!

Sve tri rujanske utakmice: u srijedu protiv Rusije, pa u subotu protiv Slovačke, pa idući utorak protiv Slovenije, gledat ćete na Novoj TV.

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je bez napadača Ante Budimira za srijedu i teško gostovanje u Rusiji, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Budimirova uloga u reprezentaciji trebala je biti vrlo važna, posebno zbog toga što izbornik nije pozvao Brunu Petkovića, koji igra na istoj poziciji.

Sve tri rujanske utakmice: u srijedu protiv Rusije, pa u subotu protiv Slovačke, pa idući utorak protiv Slovenije, gledat ćete na Novoj TV.

Budimir je bio je na „pole-positionu", u jednoj od velikih prilika karijere. Nakon što je izbornik Dalić za ovaj, najteži kvalifikacijski niz, otpisao Petkovića, Budimir je ostao prvi klasični centarfor naše reprezentacije.

Međutim, napadač španjolske Osasune ozlijedio je prepone i u konzultaciji naših i španjolskih liječnika, Budimir je otpisan za Rusiju.

„Liječnici će nastaviti pratiti Budimirovo stanje te će prema tomu odlučiti može li se 30-godišnji napadač pridružiti Vatrenima u Bratislavi za utakmicu protiv Slovačke 4. rujna ili eventualno u Splitu za utakmicu protiv Slovenije 7. rujna", objavili su iz HNS-a.

Budimir je za reprezentaciju debitirao prije manje od godinu dana i odmah asistirao za pobjedu Hrvatske protiv Švicarske: prvu u povijesti!

Već mjesec dana kasnije, Budimir je zabio i svoj prvi pogodak: u prijateljskoj utakmici protiv Turske.

Istina, nakon toga nije zabijao, ali prije dva mjeseca, u onoj ludoj utakmici na Euru protiv Španjolske, Budimir je ulaskom s klupe bio jedan od detonatora čudesnog doistizanja od 1:3 do 3:3! Nakon čega smo ipak ispali.

Tada je izbornik najavio promjene u reprezentaciji, a jedna od promjena trebala je biti upravo veća uloga Ante Budimira. Međutim, neće ga biti u Rusiji.

Tamo su sada ulozi središnjeg napadača najbliži: Andrej Kramarić i (novo-pozvani!) Antonio Čolak iz Malmöa.

Međutim, unatoč svim tim problemima Hrvatska u Moskvu stiže kao blagi favorit. Kladionice kažu: 30-ak posto na pobjedu Rusije, 30-ak posto na remi, i 40-ak posto na pobjedu Hrvatske. U biti: potpuna neizvjesnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider