Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dosta upitnika

Hoće li Dalić opet iznenaditi s popisom: Vraćaju se važni prvotimci, upitan je Vida, ali stiže mlada nada Bayerna?

Nakon sjajno odrađenog rujanskog ciklusa, pred Vatrenima su već sljedeći mjesec novi izazovi.

Izbornik Zlatko Dalić sutra će objaviti popis igrača na koje računa za gostovanje na Cipru i domaću utakmicu protiv Slovačke.

Utakmice ćete 8. i 11. listopada moći pratiti na Novoj TV.

Zlatko Dalić šokirao je popisom za važne rujanske utakmice, a sada je pitanje što je spremio za listopad. Ono što je najvažnije, Luka Modrić oporavio se od ozljede i opet zaradio ovacije svojih, ali i suparničkih navijača.

Za visoke ocjene odigrao je obje Realove utakmice, uz prosjek od 78 minuta po utakmici. Problema s ozljedom više nema ni Joško Gvardiol. Također je igrao u svim utakmicama svog kluba, ali uz prosjek od 44 minute na terenu.

Ozljeda zbog koje je propustio Slovačku i Sloveniju, sada je prošlost i za Dominika Livaković i bez obzira na nešto slabiju formu cijelog Dinama, u njegove kvalitete ne treba sumnjati.

Nažalost, ostaje sumnja hoće li se Vida oporaviti u slijedećih 15-ak dana. Ante Budimir više nije na popisu ozljeđenih, ali u dva kola Osasune, oba je puta utakmice prosjedio na klupi.

No, zato je užitak pratiti razvoj Josipa Stanišića u Bayernu. Nastupio je u svih pet bundesligaških kola ove sezone, triput od početka, s prosjekom od 57 minuta na terenu.

Stanišić je u rujnu bio na popisu izbornika mlade vrste, vidjet ćemo hoće li ga Zlatko Dalić zakapariti ovoga puta.

Od velikih zvijezda koje nizu bile pozvane u rujnu, Petković je nešto podigao svoju igru u Dinamu, ali je najznačajniji iskorak ostvario Ante Rebić u svom Milanu.

Startao je i protiv Lazija i protiv Liverpoola i u dvije važne utakmice zabio jedan  pogodak i dodao dvije jako lijepe asistencije.

Brekalo je, pak, ovog vikenda debitirao za Torino i ostavio sjajan dojam. Pogodio vratnicu i ubilježio 3 ključna dodavanja. Nažalost, miljenik nacije Šime Vrsaljko i dalje sjedni na klupi madridskog Atletica.

Ono što je sigurno, izbornik Dalić nakon rujna lakše diše, ali kako i je i sam naglasio:

„Ne smijemo se dopustiti bilo kakvo opuštanje. Ne smijemo ni pomisliti da je sada nešto gotovo. Dobili smo dvije utakmice koje nam jako puno znače, ali ako mi ne nastavimo ovako u kontinuitetu, onda to neće biti pravi posao", rekao je izbornik.

A posao, odnosno put prema Kataru, bit će značajno lakši ukoliko Vatreni u listopadu pobjede Cipar u gostima i Slovačku u Osijeku

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider