Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"dalmacija to zaslužuje"

Iz HNS-a objasnili zašto Vatreni stižu u Osijek, a možda i Split: ''Uvjeren sam da će doći do toga''

Wales će još jednom gostovati u Osijeku.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Da se našalimo, dokazano je da Hrvatska uvijek pobijedi Wales u Osijeku. Vatreni su triput ugostili Wales u Hrvatskoj - jednom u Varaždinu kada je završilo remijem, a dvaput u Osijeku i oba je puta bolja bila Hrvatska.

Šalu na stranu, odluka je isključivo izbornikova. Od tri grada kandidata - to su uz Osijek bili Zagreb i Rijeka - Zlatko Dalić je procijenio da će u tim danima kasnog proljeća (8. lipnja) vrućina biti najmanja u gradu na Dravi. Tako nam je to objasnio Marijan Kustić, direktor natjecanja i infrastrukture HNS-a.

"Mi smo razgovarali naravno i s izbornikom. I izbornik je također predložio da bi možda bilo najbolje da utakmicu protiv Walesa igramo u Osijeku. A i znamo da je termin odigravanja utakmice u 15 sati, ipak je to već šesti mjesec, recimo ljeto i toplo vrijeme. I naravno u konzultaciji s njime, Izvršni odbor je donio odluku da se igra u Osijeku."

Postoje također i kombinacije s povratkom na Poljud. Ima li tu kakvih pomaka? Postoji li mogućnost da Hrvatska neku utakmicu odigra u Splitu?

"Pa apsolutno, sigurno da postoji. Hajduk je izrazio želju za utakmice protiv Mađarske i Slovačke, koje su u desetom i jedanaestom mjesecu. Naravno da postoji, ja sam uvjeren da ćemo mi doći do toga, da ćemo realizirati to. I naravno, ja ponavljam već više puta da i Dalmacija i svi navijači Hrvatske zaslužuju gledati Vatrene na Poljudu."

Iz HNS-a su objavili i novi termin još jedne utakmice reprezentacije. Tri dana nakon ovog dvoboja, Vatreni će 11. lipnja u Varaždinu igrati prijateljski susret protiv Tunisa.

No dotad ima još puno vremena, a izbornik i igrači moraju se koncentrirati na prve kvalifikacijske utakmice. Prva utakmica je 21. ožujka kada stiže Azerbajdžan, pa tri dana kasnije slijedi gostovanje u Mađarskoj. Sve utakmice možete gledati na Novoj TV i GOL.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider