Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kraj! hvala ti, ivane

Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije: ''Ovo mi je najteža odluka u karijeri''

Ivan Rakitić oprostio se od Vatrenih, čiji je dres nosio na 106 utakmica te stigao do finala Svjetskog prvenstva.

Kao grom iz vedra neba, dok se očekivao popis izbornika Zlatka Dalića za utakmice u listopadu, HNS je objavio kako se od hrvatske nogometne reprezentacije oprostio Ivan Rakitić.

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju Ivan Rakitić odlučio se u 33. godini života za reprezentativnu mirovinu. Aktualni dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

gol expired Izbornik emotivno zahvalio Rakitiću: "Pokazao je koliko voli Hrvatsku kada ju je izabrao ispred Švicarske" divider

Ivan se nedavno vratio u Sevillu nakon šest godina provedenih u Barceloni, a u tom će gradu vjerojatno ostati do kraja nogometne karijere, ali i kasnije. Mislilo se kako će Rakitić sada napokon mirne glavi moći dolaziti na okupljanja reprezentacije, ali je nakon dvije godine mučenja ipak odlučio ostaviti iza sebe i taj dio karijere.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te kapetanom Lukom Modrićem, a narednih dana obratit će se javnosti širim priopćenjem.

Hoće li Raketa nedostajati Vatrenima?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider