Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Brojne kalkulacije

Vatreni zanimljiviji nego kad su bili svjetski viceprvaci: ''Njega može platiti samo nekoliko klubova''

Pred hrvatskim reprezentativcima je vrlo zanimljivo ljeto. Mnogi se spominju u brojim kalkulacijama oko potencijalnih transfera.

Marcelo Brozović i Ivan Rakitić (GOL.hr)

Bez obzira na amplitude u formi i rezultatima, Vatreni su i dalje vruća roba na tržištu. Tako se prognozira seoba u nove klubove za Lovrena, Kramarića, Perišića i Rakitića, pa bi ovo ljeto moglo biti zanimljivije nego prošlo, kad su Vatreni postali viceprvaci svijeta.

"Da, očekivalo bi se da će nakon Svjetskog prvenstva biti veća pomama za hrvatskim igračima. Međutim, to se nije dogodilo. Vjerojatnije da će ove sezone, ovog ljeta biti više transfera nego prošle godine", izjavio je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

Ove sezone došlo je i do promjene i unutar Vatrenih. Imamo novog vođu poretka.

Najvrjedniji hrvatski nogometaš više nije Ivan Rakitić, već Marcelo Brozović. Interovog playmakera tržište cijeni na 50 milijuna eura. A u top 5 još su Kramarić, Kovačić i Perišić. Zanimljivo, najbolji nogometaš svijeta, kapetan Luka Modrić, nalazi se tek na šestom mjestu.

Andrej Kramarić (Foto: AFP) Pred transferom karijere: Europski velikan pokazao veliki interes za Kramarića divider

Brozovićeve kvalitete najbolje su demonstrirane protiv Walesa. Osim što je kvalitetan pokretač akcija, sjajno vrši pressing na suparnika, pa je tako Hrvatska i došla do vodstva.

"Marcelo raste iz godine u godinu i to je logičan slijed. Ovo mu je sada najveća vrijednost na Transfermarktu. Međutim, dosta je pao Rakitić", kazao je Ivica Medo te nadodao:

"Rakitićeva vrijednost je bila 70 milijuna eura, a sad je pala na 40, a Marcelo raste. Postao je ključan igrač Intera uz Perišića i očekivati je da će to još malo narasti u sljedećih godinu dana."

Najtraženiji član vatrene momčadi sigurno je Andrej Kramarić iza kojeg je sezona s 25 golova za Hoffenheim i Hrvatsku...

Nikola Vlašić (Foto: AFP) Velika borba za Vlašića: Žele otkupiti njegov ugovor, ali u igri još jedan klub divider

"Da, on je u opticaju više od godinu dana da odlazi iz Hoffenheima i trenutačno je problem što ima dosta dobru plaću, veliku plaću u Hoffenheimu. Jer ako on ima šest milijuna netto, mislim da trenutačno to može platiti nekoliko klubova na svijetu, a da se ne "zakašlja" previše", mišljenja je kolumnist GOL.hr-a.

Pitanje je hoće li novi transferi Vatrenih nužno značiti i poboljšanje situacije za izbornika Dalića.

"Sve je to relativno. Jednostavno je do karaktera igrača. Neki igrači su čvršćeg, jačeg karaktera, to ih ne slomi, zapravo digne ih, a neke slomi. Klupa pa čekanje na red i padne u formu. Sve je relativno, od pojedinca do pojedinca", izjavio je Ivica Medo.

Moglo bi ovo biti vrlo zanimljivo ljeto u taboru svjetskih doprvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider