Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Petak, Doha, odbrojavamo

Evo koga sve je zbog remija protiv Slovenije Hrvatska izbjegla u ždrijebu Svjetskog prvenstva

Hrvatska će biti u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za Svjetsko prvenstvo.

U petak 1. travnja u Dohi će se održati ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u nogometu kojemu će Katar biti domaćin od 21. studenog do 18. prosinca ove godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će u drugoj jakosnoj grupi u ždrijebu, oko toga sad više nema nikakve dileme, nakon što su Vatreni odigrali 1:1 u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) još je ranije naznačila da će se jakosne skupine za ždrijeb formirati sukladno njezinoj ljestvici koja će biti objavljena 31. ožujka. Budući da još uvijek nisu kvalifikacije gotove na svim kontinentima i da je Hrvatska u ovom trenutku 15. na FIFA-inoj ljestvici, izabranicima Zlatka Dalića na ovoj mini-turneji bio je dovoljan jedan bod iz dvije utakmice sa Slovenijom i Bugarskom.

Cilj je ostvaren već u prvom susretu i sad izbornik i igrači mogu potpuno opušteno očekivati ždrijeb.

Kako komentirate katarski remi Hrvatske i Slovenije?

Ukupno glasova:

O tome koliko bi bilo neugodno da Hrvatska iz trećeg pota čeka ždrijeb najbolje govori pogled na reprezentacije koje je naša reprezentacija izbjegla zahvaljujući činjenici da se ugurala u drugi pot.

Danska, Nizozemska, Njemačka, Švicarska, Urugvaj – pet je reprezentacija koje sigurno neće biti u istoj skupini s Hrvatskom. Tu treba dodati i Meksiko i Sjedinjene Američke Države ukoliko te dvije reprezentacije kroz zonu CONCACAF, u preostala dva kola, potvrde plasman na svjetsku smotru.

Na Svjetskom prvenstvu zaigrat će 32 reprezentacije raspoređene u osam skupina s po četiri. Nositelji u ždrijebu skupina bit će domaćin Katar plus sedam najbolje rangiranih reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici koja će biti objavljena 31. ožujka. Kad su u pitanju nositelji (prvi pot), tu postoji još jedan upitnik, a tiče se Portugala. Uspiju li Cristiano Ronaldo i društvo eliminirati Sjevernu Makedoniju, tada će biti u prvom potu. Kreiraju li Makedonci novo čudo, onda će u prvi pot upasti Danska.

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo:

  • 1. pot: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal?
  • 2. pot: Danska, Nizozemska, Njemačka, Meksiko?, SAD?, Švicarska, Urugvaj, Hrvatska
  • 3. pot: Švedska?, Senegal?, Japan, Iran, Srbija, Maroko?, Južna Koreja, Nigerija
  • 4. pot: Tunis?, Kanada?, Kamerun?, Ekvador, Saudijska Arabija, Wales?, Peru?, Kostarika?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider