Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će hrvatska nogometna reprezentacija u drugoj domaćoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. ugostiti Wales u Osijeku.

Taj dvoboj će se igrati u subotu 8. lipnja s početkom u 15:00.

Kako prema UEFA-inim pravilima svi slobodni termini moraju biti iskorišteni za odigravanje prijateljskih utakmica, tako je HNS dogovorio dvoboj s reprezentacijom Tunisa, koji će se igrati u utorak 11. lipnja u Varaždinu, gradu u kojem već godinama živi izbornik Zlatko Dalić.

Iz HNS-a ističu kako je "Varaždin prihvatio osigurati odgovarajuće i maksimalne uvjete za boravak i nastup druge reprezentacije svijeta s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva".

Gdje protiv Mađara i Slovaka?

No, prije nego Vatreni budu domaćini u Osijeku i Varaždinu, čekaju ih dvije vrlo važne utakmice krajem ožujka. Riječ je o samom startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, gdje će u prvom kolu na Maksimiru ugostiti Azerbajdžan 21. ožujka, dok će tri dana kasnije gostovati kod Mađarske.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će biti domaćin u još dvije utakmice: protiv Mađarske 10. listopada i protiv Slovačke 16. studenog.

Odluku o tome gdje će se ti susreti igrati naknadno će donijeti HNS.