Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hajduk (zasad) ne sudjeluje

Hajduk, HNS i Grad Split pronašli zajednički jezik: Mađarska dolazi u Split!

Završen je sastanak HNS-a, Hajduka i Grada Splita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Održan je povijesni sastanak predstavnika Hajduka, Grada Splita i HNS-a na kojem je odlučeno da će reprezentacija Hrvatske ugostiti Mađarsku, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, u Splitu! Hajduk zasada neće sudjelovati u organizaciji, ali će se uključiti čim HNS krene riješavati uvjete koje je splitski klub pred njih stavio.

Na sastanku je HNS predstavljao izvršni direktor Marijan Kustić i dopredsjednici Ante Kulušić i Damir Mišković, u ime Hajduka tamo je bio predsjednik uprave Marin Brbić, dok je delegacija grada bila najbrojnija jer su osim gradonačelnika Andre Krstulovića Opare na Poljud stigli i predsjednik gradskog vijeća Igor Stanišić, kao i Domagoj Maroević, Mate Omazić, Duje Sučić, te Josip Župić. Davor Šuker se u Splitu nije pojavio jer je u to vrijeme bio na službenom putu.

''Problemi između Hajduka i HNS-a nisu od jučer, godinama traju, ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno o njima počeli ozbiljno razgovarati. Za svaki problem bi se trebali sastati pojedinačno i nadam se doći do rješenja. Što se tiče same utakmice, hajduk ostaje pri svom stajalištu. Mi ćemo pratiti daljnji razvoj situacije i uključiti se u onom trenutku kad ćemo moći reći da se naši problemi rješavaju'', izjavio je predsjednik Hajduka te nadodao:

''Hajduk je uvijek tvrdio da želi reprezentaciju na Poljudu. Rekli smo da ne želimo ugovor s HNS-om na način na koji je on do sada radio. Danas smo osjetili nagovještaj da bi se tu nešto moglo mijenjati. Očekujemo da će to u budućnosti ipak profunkcionirati. Hajduk nema drugi savez nego HNS, to što su ga neki ljudi u prošlosti uzeli sebi, ne daje im za pravo. Što se tiče reprezentacije, ona nikad nije bila sporna ovdje.''

Gradonačelnik Krstulović Opara je nakon sastanka zahvalio svima koji su sudjelovali u razgovorima i počeli rješavati probleme, kao i da se veseli nastavku dobre suradnje i igranju reprezentacije na najljepšem stadionu. Da je sastanak bio kvalitetan i dobar medijima je nakon pet sati čekanja izjavio Marijan Kustić, koji je dodao da za sve stvari treba vremena da se riješe, no bitna je da volja i želja postoje. Rekao je da ga veseli što grad podržava održavanje utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu, te će se potruditi da se u organizaciju uključi i HNK Hajduk.

''Imali smo kvalitetan sastanak na kojem smo usuglašavali sve točke. Naravno, za neke stvari treba i vremena. Ne može se to riješiti preko noći, ali ono što je bitno da postoje želja i volja. I veseli me podrška grada u organizaciji utakmice Hrvatska – Mađarska u Splitu, a mi svi akteri u nogometu moramo napraviti da ti odnosi budu još bolji i da to dižemo na jednu višu instancu nego što je bilo do sada, ali ja sam sretan što smo nakon dugo godina imali jedan dobar i kvalitetan sastanak na Poljudu'', rekao je izvršni direktor HNS-a Kustić.

Reprezentacija Hrvatske u posljednje je 22 godine tek dva puta igrala u Splitu od čega jednom na stadionu nije bilo publike. Gradsko vijeće grada Splita je prije pet dana na sjednici istaknulo da žele dolazak hrvatske nogometne reprezentacije, ali su istovremeno zatražili ispriku HNS-a zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider