Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prebačen u prvu ekipu

Novi veliki talent hrvatskog nogometa oduševljava čelnike Bayerna: "Nisam htio igrati za Njemačku"

Robert Lewandovski mu je mentor, a on je nova velika hrvatska nada iz Bayerna. Nakon Josipa Stanišića, prvoj momčadi Bayerna priključio se i 18-godišnji napadač Gabriel Vidović. Talentirani Gabriel, preselio je iz juniorske u mladu reprezentaciju uoči sutrašnje utakmice sa Finskom, a s njim je razgovarao Vlado Boban.

''On je momak sjajnih tehničkih mogućnosti i vrijeme je da krene trenirati s prvom momčadi''.

Tako je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić opisao i najavio najveći korak u karijeri Gabriela Vidovića, momka rođenog u Njemačkoj, koji je već skupio nekoliko nastupa u mlađim vrstama Vatrenih.

"Uvijek sam htio igrati za Hrvatsku, nikad nisam pomislio da ću igrati za Njemačku. Vrlo rano sam osjetio ljubav prema Hrvatskoj", priznao je u Dnevniku Nove TV.

Zaigrao je posljednje dvije utakmice za juniorsku reprezentaciju pod ravnanjem Joea Šimunića. Nakon pobjede protiv Islanda, Hrvatska je nesretno poražena od Rumunjske.

"Nismo uspjeli da dobijemo te dvije utakmice i da se kvalificiramo na Euro, zato sam dobio čast da se priključim i igram za U-21 reprezentaciju."

18-godišnji Vidović ima sjajnu sezonu u iza sebe u drugoj momčadi Bayerna. U 23 utakmice u 4. ligi, ovaj još uvijek junior, zabio je 13 golova i upisao 7 asistencija. Dovoljno za poziv u prvu momčad.

"Kad si maleni dječak ti sanjaš o tome da ih vidiš samo, a kamoli da treniraš s njima. To je velika čast i možeš dosta naučiti od njih."

Vidović: Lewandowski? Nevjerojatno kako trenira

Na poziciji centarfora nije ti neka konkurencija?

"Haha ma nisam ja klasični centarfor, više prednji vezni. Konkurencija je dobra, vidjet ćemo što će se dogoditi."

Jesi popričao s Lewandowskim?

"Ma nevjerojatno kako trenira, samo možeš učiti svaki dan od njega."

Evo i popisa majstora, izvan Bayerna, od kojih voli učiti:

"Od stranih Messi i Neymar su mi uzori od domaćih naravno Luka Modrić, njega pratim već dosta godina, pokušavam malo igrati kao on."

A što Modrić i društvo mogu krajem godine u Kataru?

"Hrvatska može dosta puno, vjerujem da može kao i 2018. dogurati dosta daleko", optimistično će Vidović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider