Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jao, jao...

Zastrašujuće moćni Francuzi u Hrvatsku stižu u najjačem sastavu: Pogledajte ta imena

Na popisu se po prvi put od lipnja 2019. našao veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba, a reprezentaciji će se priključiti i napadač PSG-a Kylian Mbappe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps objavio je popis od 24 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine (7.10.) i okršaj u Ligi nacija s Portugalom (11.10.) na Stade de Franceu te s Hrvatskom na Maksimiru (14.10.) , a na listi su ponovno svi najbolji francuski nogometaši.

Na popisu se po prvi put od lipnja 2019. našao veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba, a reprezentaciji će se priključiti i napadač PSG-a Kylian Mbappe. Pogba je u rujnu otkazao dolazak zbog pozitivnog testa na Covid-19, a Mbappe je propustio utakmicu protiv Hrvatske na Stade de Franceu, jer je nakon dvoboja sa Švedskom i on bio pozitivan na novi koronavirus.

Deschamps je ponovno pozvao i 17-godišnjeg veznog igrača Rennesa Eduarda Camavingu, kao i Juventusovog veznjaka Adriena Rabiota koji prije rujanskog okupljanja dvije godine nije bio u reprezentativnom kadru.

Na popisu je i 22-godišnji napadač Lyona Houssem Aouar koji još čeka na svoj debi u francuskom dresu.

U odnosu na rujansku momčad, ova će Francuska biti snažnija za Bayernove igrače Kingsleyja Comana, Benjamina Pavarda i Corentina Tolissa, koji su propustili prošlo okupljanje zbog lakših ozljeda.

Popis 24 igrača francuske nogometne reprezentacije

VRATARI: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Lille), Steve Mandanda (Marseille)

OBRANA: Lucas Digne (Everton), LEo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Bayern), Presnel Kimpembe (PSG), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern), Dayot Upamecano (RB Leipzig), Raphael Varane (Real Madrid)

VEZNI: Eduardo Camavinga (Rennes), N'Golo Kante (Chelsea), Steven Nzonzi (Rennes), Paul Pogba (Manchester United) Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern)

NAPADAČI: Houssem Aouar (Lyon), Wissam Ben Yedder (Monaco), Kingsley Coman (Bayern), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappe (PSG)

Sažetak i svi golovi utakmice Francuska - Hrvatska (4:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider