Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
reagirao savez

Šok za HNS: FIFA pokrenula postupak, Francuzi su objavili krive informacije o razlozima?

Isto tako, FIFA je pokrenula postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih nogometaša nakon osvojene titule svjetskog prvaka.

Vatreni (Foto: Afp)

Kako navodi francuska novinska agencija AFP Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka.

AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. No, jednako tako, FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom priopćenju za javnost.

Hrvatski navijači u Katru Oglasio se HNS: Francuzi objavili pogrešne informacije, FIFA-i je zasmetala sporna zastava divider

Ipak, FIFA navodi video snimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju "pjesme s nacionalističkim prizvukom“. Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

Francuzi pogriješili?

HNS je nakon objave AFP na svojim službenim stranicama pojasnio odluku FIFA-e. Francuzi su navodno krivo razumjeli i uopće nije sporna snimka s društvenih mreža već zastava koja je bila na tribinama. 

''Disciplinska komisija Fife otvorila je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na FIFA Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka.

HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika Fife'', objavio je HNS.

FIFA je zbog diskriminacije kaznila Meksički nogometni savez sa 100.000, Srpski nogometni savez s 50.000 i Ekvadorski nogometni savez s 20.000 švicarskih franaka.

Isto tako, FIFA je pokrenula postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih nogometaša nakon osvojene titule svjetskog prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider