Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Još malo

FIFA objavila detalje uoči ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u nogometu: Vatreni u iščekivanju

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u nogometu održat će se u petak 1. travnja s početkom u 18:00 po našem vremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je utorak objavila modalitete kojima će se voditi ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo, zakazan za 1. travnja, a prema kojem će se 28 reprezentacija, koje su se već kvalificirale, biti raspoređene u četiri jakosne skupine na temelju FIFA-ine ljestvice koja će biti objavljena 31. ožujka.

Hrvatska je trenutno 15. na toj ljestvici, a ako ostane na toj poziciji bit će u drugoj jakosnoj skupini, što će ovisiti i o rezultatima naše reprezentacije u prijateljskim dvobojima sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi. Hrvatskoj na ljestvici najviše prijete Švedska i Senegal.

Prvih sedam sastava na FIFA ljestvici 31. ožujka bit će nositelji, a Katar će kao zemlja domaćin biti nositelj A skupine. Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici, plus tri momčadi, koje neće biti definirane u trenutku ždrijeba, a koje će izaći iz interkontinentalnog play-offa i preostalih pobjednika UEFA doigravanja.

Ukrajina je dobila odgodu polufinala doigravanja sa Škotskom, a pobjednik će se suočiti s boljim iz dvoboja Walesa i Austrije. Europsko doigravanje bit će okončano u svibnju ili lipnju, a 14. i 15. lipnja će se u Katru odigrati dva interkontinentalna playoffa.

FIFA je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi.

Grupna faza će trajati 12 dana, s četiri utakmice dnevno. Raspored će biti utvrđen naknadno, nakon što se svakoj utakmici dodijeli stadion i vrijeme početka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider