Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nespretno je to izveo

Novi ''igrač-slučaj'' u reprezentaciji: Hoće li Dalić postupiti jednako kao i s Kalinićem?

Atmosferu oko reprezentacija malo je ipak poremetio potez mladog Duje Ćalete-Cara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od Dalićevih A-reprezentativaca, koji je bio i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, šokirao je izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana desetak dana uoči početka U-21 Europskog prvenstva.

Stoper Marseillea, Duje Ćaleta-Car objavio je kako neće igrati na Euru u Italiji i San Marinu gdje je trebao biti stup obrane mlade reprezentacije, a razlog je neugodno iznenadio domaću javnost i ljude u HNS-u. Duje, naime, tvrdi kako mu Marseille brani igrati na Euru, što je dosad nezabilježen slučaj.

"Nažalost, ovoga ljeta neću moći nastupati za Hrvatsku U-21 na Euru zbog odluke mog kluba. Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor'', prenosi Dujine riječi službena stranica HNS-a.

Duje je to nespretno izveo

Mladi nogometaš tvrdi kako poštuje odluku svog kluba, no prema pravilima klub ne može zabraniti nogometašu igranje za reprezentaciju, naročito na velikom natjecanju. Iz toga proizlazi sljedeće, odluka je bila Dujina, na sugestiju ljudi iz kluba i novog trenera Andre Villas-Boasa, ali ipak samo Dujina.

''Činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri'', tvrdi Ćaleta-Car koji je za mladu vrstu odigrao 43 utakmice te nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17.

Mnogi su mišljenja da ako je Duje zbilja toliko umoran, kako to da se nalazi s A reprezentacijom u Osijeku. Naravno, ciklus s mladom momčadi odnio bi mu još nekoliko tjedana, ali ipak je 22-godišnji Šibenčanin sve ovo prilično nespretno izveo. Treba ga se razumijeti, želi se nametnuti novom treneru, ali mogao je iskrenije izaći u javnost sa svojim razlozima umjesto da uperi prstom u klub.

Nije isto kao s Kalinićem, ali...

Ćaleta-Car još uvijek nije napravio puno za reprezentaciju da je može na taj način odbiti.To možda mogu samo najveće zvijezde koje se već deset i više godina žrtvuju za nacionalni dres. A kada se i to dogodi, izvede se na puno bezbolniji način.

Mlada reprezentacija nije 15 godina bila na Euru, a na njemu se mogu izboriti i Olimpijske igre u Tokiju. Ovakva odbijenica standardnog prvotimca velik je udarac za momčad Nenad Gračana uoči Eura i već je od Ćalete-Cara napravila novi ''igrač-slučaj''. Sjetimo se kako je Nikola Kalinić prošao u Rusiji, vidjet ćemo što će Dalić napraviti ovaj put. Slučaj nije isti, ali će izbornik opet biti na kušnji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider