Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"milijun" sitnica

Ima još ulaznica: Navijači koji putuju u Englesku moraju znati ova rigorozna pravila

U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley HNS je izbacio detaljan popis pravila vezanih za gostovanje hrvatskih navijača u Londonu na susretu Engleske i Hrvatske u Ligi nacija.

Stadion Wembley (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U nedjelju s početkom u 15 sati Engleska i Hrvatska na Wembleyju igraju utakmicu koja odlučuje o pobjedniku skupine 4 u novonastalom natjecanju UEFA-e – Lige nacija. Tri su potencijalna scenarija za Vatrene.

Pobjednik će osvojiti skupinu i izboriti Final Four, dok će poraženi ispati u niži rang natjecanja. U slučaju remija 0:0 Engleska osvaja drugo mjesto, a Hrvatska ispada, dok će u slučaju bilo kojeg drugog remija Vatreni završiti ispred Engleske.

Hrvatski nogometni savez omogućio je dodatnu kvotu ulaznica za susret Engleske i Hrvatske, a zainteresirani navijači ulaznice mogu kupiti preko interneta danas (petak) do 23:59 sati. Sve informacije možete pronaći OVJDE.

U suradnji s Engleskim nogometnim savezom i stadionom Wembley Hrvatski nogometni savez objavio je sve detalje vezane za dolazak i boravak na stadionu, uključujući i nove upute o zabrani unošenja ruksaka i većih torbi na stadion.

ZAŠTITA I SIGURNOST

Molimo vas da imate na umu da će za ovu utakmicu sigurnosne mjere biti pojačane te svi navijači trebaju voditi računa o sljedećem:

1) Strogo preporučujemo svim navijačima da dođu na stadion najkasnije sat vremena prije početka utakmice.

2) Na stadionu Wembley primjenjuje se pravila o ograničenoj veličini torbi koje se unose na stadion.

3) Torbe veće od A4 papira neće biti moguće unijeti na stadion.

4) Provjere nositelja ulaznica i njihovih torbi obavljat će se na vanjskoj ograđenoj zoni prije ulaska na stadion.

5) Ako zbog medicinskih razloga na stadion trebate ponijeti određene predmete ili opremu, molimo vas da prije dana odigravanja utakmice posjetite help.wembleystadium.com/support/home, kako biste zatražili medicinsko izuzeće koje ćete morati ponijeti sa sobom.

6) Svi proizvodi kupljeni u trgovini stadiona Wembley na dan utakmice bit će pakirani u prozirne plastične vrećice koje će biti moguće unijeti na stadion.

7) Nova pravila o unosu ograničene veličine torbi na stadion uvedena su kako bi se dodatno povećala sigurnost gledatelja te kako bi pristup stadionu na dane održavanja događanja bio još učinkovitiji. Nova pravila omogućit će brži prolaz gledatelja kroz brojače ulaznica te će im pružiti bolje sigurnosne uvjete unutar i izvan stadiona. Za više informacija upućujemo vas da pročitate odgovore na često postavljena pitanja, na sljedećoj poveznici: http://www.wembleystadium.com/Press/Press-Releases/2018/9/Wembley-restricted-bag-policy

8) Vodite računa o predmetima koje je zabranjeno unositi na stadion. Cjeloviti popis zabranjenih predmeta možete pronaći ovdje: Wembley Stadium - Ground Regulations.

9) Hrana i pića - posjetiteljima se preporučuje da ne nose hranu i pića na stadion, jer će se hrana i pića moći kupiti na stadionu.

10) Molimo vas da imate na umu da tijekom utakmice nije dozvoljeno stalno stajanje u području gledališta stadiona. Stadion Wembley ljubazno moli sve navijače da se pridržavaju ovog pravila te da poštuju sigurnosne upute redara kako bi svi gosti mogli imati ugodno iskustvo na stadionu.

ALKOHOL

Nije dozvoljen unos alkoholnih pića na stadion. U unutarnjem području stadiona bit će moguće kupiti i alkoholna pića, uz sljedeće uvjete:

1) Nije dozvoljen unos alkohola u gledalište stadiona

2) 4 pića po osobi u vrijeme posluživanja

3) Primjenjivat će se pravilo zabrane prodaje osobama mlađima od 25 godina (Challenge 25)

ZASTAVE

Navijači mogu unijeti zastavu/transparent na stadion bez dozvole stadiona Wembley, pod sljedećim uvjetima:

1) Zastava/transparent manja je od 250cm u najširem ili najdužem dijelu

2) Zastava/transparent nema pričvršćeni jarbol

3) Na zastavi nema nikakve reklame ili komercijalne poruke

4) Ne sadrži uvredljive ili pogrdne poruke

Molimo vas da imate na umu da jarboli napravljeni od metala nisu dozvoljeni unutar stadiona, bez obzira na veličinu ili dužinu zastave/jarbola.

Ako navijač dođe na stadion Wembley sa zastavom/transparentom koja ne udovoljava gore navedenim uvjetima te ne dobije dozvolu stadiona Wembley, zastava može biti zaplijenjena kod brojača ulaznica te odbijen ulaz na stadion.

Navijači moraju dobiti dozvolu stadiona Wembley ako se primjenjuje bilo što od navedenog:

1) Zastava/transparent veća je od 250 cm u najširem ili najdužem dijelu
Prilikom traženja dozvole, potrebno je dostaviti sljedeće:

2) Podnijeti službeni zahtjev putem sljedeće poveznice https://help.wembleystadium.com/support/tickets/new

3) Fotografiju koja prikazuje cijelu zastavu

4) Zastavu koja prikazuje pričvršćeni jarbol, ako postoji

5) Stvarnu veličinu zastave

6) Valjani protupožarni certifikat najnovijeg datuma na engleskom jeziku uz odgovarajuće žigove ovlaštenog tijela (ova potvrda se preferira, ali nije obvezna)

Ako na stadion Wembley dođete sa zastavom koja se na bilo koji način razlikuje od fotografirane ili opisane zastave, vaša zastava može biti zaplijenjena kod brojača ulaznica te odbijen ulaz na stadion.

Stadion Wembley zadržava pravo ukloniti bilo koje zastave ako se utvrdi da uzrokuju bilo kakve probleme tijekom utakmice.

SLUŽBA ZA GOSTE

Volonteri

Volonteri će biti na raspolaganju kako bi osigurali da svi gosti stadiona Wembley imaju pozitivno iskustvo vrijedno pamćenja. Oni će se nalaziti diljem područja stadiona te na stanici podzemne željeznice Wembley Park te će nositi jarko žutu odjeću. Ovaj tim će pomagati gostima kako bi lakše pronašli svoja sjedala, brojače ulaznica ili stajališta javnog prijevoza. Ako vam je potreban savjet ili pomoć na dan utakmice, molimo vas da potražite volontera.

Usluge prijevoza

Usluge prijevoza bit će organizirane na relaciji od stanice podzemne željeznice Wembley Park do stadiona Wembley. Ova usluga preporučuje se osobama u invalidskim kolicima, obiteljima s malom djecom te svakoj osobi koja ima poteškoće s hodanjem.

Narukvice za djecu

Kao mjeru pomoći i zaštite u slučaju izgubljenog djeteta, stadion Wembley nudi narukvice za mlađe posjetitelje. Kako bi preuzeli takvu narukvicu, molimo vas da posjetite najbliži informativni pult.

Ponovni ulazak na stadion

Gledateljima koji napuste stadion neće biti dozvoljen ponovni ulazak na stadion, osim u iznimnim okolnostima kao što su zdravstveni razlozi. U slučaju da dođe to takve situacije, molimo vas da potražite pomoć redara.

PUTOVANJE

Javni prijevoz preporučeni je način prijevoza do i sa stadiona Wembley. Niže se nalazi popis opcija prijevoza za navijače:

ŽELJEZNICA I PODZEMNA ŽELJEZNICA

Podzemna željeznica

1. Stajalište Wembley Park – 5 minuta hoda od stadiona
(Metropolitan linija izravno do ulice Baker)
Jubilee linija izravno do ulica Baker i Bond)
Londonska nadzemna željeznica

2. Stajalište Wembley Central – 15 minuta hoda od stadiona
(Bakerloo linija izravno do Marylebone, ulice Baker i Oxford Circus)

Nacionalna željeznica

3. Stajalište kod stadiona Wembley – 5 minuta hoda od stadiona

(Chiltern Railways izravno do London Marylebone)

Molimo vas da unaprijed isplanirate svoje putovanje putem https://tfl.gov.uk/plan-a-journey/

POSEBNI AUTOBUSNI PRIJEVOZ

National Express službeni je autobusni prijevoznik za stadion Wembley koji je povezan s EE te posjetiteljima nudi posebne linije do stadiona.

Rezervirajte svoje autobusne karte na dan utakmice s preko 55 lokacija diljem Ujedinjenog Kraljevstva - posjetite internet stranice National Express ili nazovite broj 08717 81 81 81.

AUTOMOBILI

Za navijače koji žele putovati automobilom, molimo vas da imate na umu da će parkirna mjesta na stadionu biti vrlo ograničena. Prema tome, strogo preporučujemo korištenje javnog prijevoza. Ako vam je potrebno parkirno mjesto, molimo vas da obavite pravovremenu rezervaciju putem internet stranice Wembley Official Parking, kako bi vam se jamčilo vaše parkirno mjesto.

Parkirno mjesto za osobe s invaliditetom moguće je kupiti putem internet stranice Wembley Official Parking.

Lokalne ceste oko stadiona bit će zatvorene na dan utakmice, otprilike četiri sata prije početka utakmice, pa vas molimo da o tome vodite računa prilikom planiranja svog putovanja.

JAVNI AUTOBUSNI PRIJEVOZ

Lokalne autobusne linije koji voze na stadion su: 18, 83, 92 i 224.

Molimo vas da imate na umu da londonski autobusi više ne prihvaćaju gotovinu pa će navijači koji koriste autobus trebati platiti kartu koristeći Oyster karticu ili beskontaktnu platnu karticu. Cijena karte za odraslu osobu iznosi 1,50 £.

Za informacije o uslugama londonske podzemne željeznice, cestovni i autobusni prijevoz te druge usluge, molimo posjetiti internet stranice www.tfl.gov.uk. Raspored vožnje vlakova i cijene prijevoza možete pronaći na http://www.nationalrail.co.uk ili nazovite broj 0871 200 4950.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider