Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
veseli se susretu s kolegom

Deschamps nahvalio Dalića i otkrio dio planova za Hrvatsku: Dobra vijest za Vatrene

"Zadovoljstvo mi je ponovno se sastati s ovom ekipom, vidjeti svog kolegu Zlatka Dalića, kojeg jako cijenim."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps najavio je brojne promjene u sastavu svjetskih prvaka za sutrašnji ogled Francuska - Hrvatska u Ligi nacija. istaknuo je kako jako cijeni Zlatka Dalića, dodavši kako ga uz hrvatsku reprezentaciju vežu lijepe uspomene

Naime, Deschamps je kao izbornik predvodio Tricolore 2018. do svjetske krune pobijedivši u finalu Hrvatsku, Međutim, Deschamps je bio i dio momčadi koja je 1998. u polufinalu SP-a pobijedila Hrvatsku, a potom i Brazil u finalu.

Utakmicu gledajte uživo na gol.hr-u i Novoj TV od 20:00, kada počinje specijalna emisija.

"Imam niz vrlo pozitivnih uspomena koje me vežu uz hrvatsku reprezentaciju. Zadovoljstvo mi je ponovno se sastati s ovom ekipom, vidjeti svog kolegu Zlatka Dalića, kojeg jako cijenim. Međutim, ne možemo uspoređivati ​​situacije. Momčadi su drugačije, nisu svi igrači isti," kazao je na novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta.

Nije želio otkriti sastav koji će u utorak istrčati na Stade de France, ali je najavio niz promjena u odnosu na momčad koja je prije tri dana slavila u Švedskoj. Nije želio otkriti hoće li nastupiti Kylain Mbappe i hoće li priliku dobiti nova francuska nada Eduardo Camavinga.

Može li nakon ovakve igre Hrvatska uzeti bodove kod Francuza?

Ukupno glasova:

"Moram uzeti u obzir različite parametre, neke koje znate, neke koje ne znate. Ali kad odaberem 23 igrača, pretpostavljam da svi mogu početi. Da, bit će dosta promjena," najavio je Deschamps.

Istaknuo je kako i dalje vjeruje u Antoinea Griezmanna usprkos njegovim lošijim igrama i činjenici da je protiv Švedske promašio kazneni udarac.

gol expired Mladi Vatreni kiksali u Češkoj: Hrvatskoj treba čudo za prolaz na Euro divider

"Ne sumnjam u njega. Zna da protiv Švedske nije imao najbolju utakmicu. Moramo uzeti u obzir i njegovu osobnu situaciju, govorim o njegovom sportskom stanju. Razgovarat ću s njim i vidjeti što je najbolje za momčad i za njega."

Osvrnuo se i na molbe i pritiske pojedinih klubova koji su tražili odmor za neke igrače.

"To se može dogoditi, izravno ili neizravno. Razumijem položaj klubova, međutim nije novost što se interesi klubova i reprezentacija često razilaze. Uvijek pazim da ne riskiram ozljede igrača, ali komplicirano je staviti se na moje mjesto," poručio je.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider