Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ostvario san obilizanim putem

Upoznajte novog Vatrenog neobične životne priče: Od pete lige do reprezentacije

Počeo je u petoj ligi s bratićem Markom Rogom, a sada će se s njim naći u sastavu reprezentacije.

Dario Melnjak (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ivan Strinić još nije zaigrao od problema sa srcem, Josip Pivarić još se oporavlja od nove teške ozljede koljena, pa se izbornik Zlatko Dalić, uz Bornu Barišića, odlučio provjeriti kakve kvalitete ima Dario Melnjak.

"Sigurno da sam čekao ovaj trenutak i ako će on doći, ja ću biti spreman, bilo kada se izbornik odluči'', rekao je za Dnevnik Nove TV o pozivu za utakmicu Hrvatske i Walesa, koju ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

Niste znači došli družiti se, opipati atmosferu, nego odmah zaigrati?

"Tako je."

Stigao za "siću" i oduševio

Ovaj nekadašnji branič Slaven Belupa ove je zime iz slovenskih Domžala preselio u turski Rizespor za svega 60 tisuća eura. Kao lijevi bek u samo 16 nastupa postigao je četiri pogotka i dodao dvije asistencije. Time je klubu koji je po njegovu dolasku bio posljednji na tablici, pripomogao da sezonu završi u sredini tablice.

"Da, bili su zadnji i malo sam razmišljao, ali mi je velika želja ići u Tursku jer mi je omogućavala više od slovenske lige, naravno. I evo, sada samo na kraju završili na sredini tablice i svi smo zadovoljni. To je isto jako bitno."

Melnjakov put do reprezentacije zbilja je specifičan jer je krenuo iz niželigaškog Nedjeljanca, kluba koji igra u petom rangu natjecanja. 

"Inače sam u tim godinama želio početi u jednom susjednom selu koje mi je bilo bliže. Tako sam onda došao ovdje gdje mi je počeo i bratić Marko Rog i odmah su mi ponudili dres, falio im je jedan.''

Tako to sad zvuči doista kao filmska priča jer je sada sa 26 godina reprezentativac.

Prošao sve hrvatske lige i razne inozemne destinacije

"Tako je. Kada se osvrnem na sve ove godine nogometne karijere, stvarno sam bio kroz sve moguće lige u Hrvatskoj. Od pete, pa do prve. Pa kroz Belgiju, Azerbajdžan, Sloveniju, sada i Tursku, evo taj put i svo učenje, i životno i nogometno, dovelo me do ovdje i presretan sam."

Presretna je bila i Darijeva majka kada je saznala za poziv među Vatrene. No, to nije saznala od njega jer je puna dva tjedna čuvao tu informaciju.

''Rekli su mi da je proplakala. Tata je taman baš putovao u Tursku kod mene, tako da sam i njega htio iznenaditi, ali kako su presjedali u Istanbulu, on je dobio neke pozive, tako da je i on samo pitao: 'Pa što si to napravio?' Nitko sretniji od njih, a isto tako i od mene."

Nitko sretniji neće biti niti od izbornika Dalića ukoliko Melnjak bude jedno od rješenja kojima će zaustaviti i pobijediti Garetha Balea i društvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider