Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Čestitam Mađarima"

Izbornik Dalić za Novu TV: "Izgubili smo i nećemo sad praviti dramu od toga"

Hrvatski izbornik prokomentirao je poraz od Mađarske u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Zlatko Dalić je u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Vladom Bobanom dao svoj prvi osvrt na poraz Hrvatske od Mađarske u Budimpešti.

Izborniče, teška večer za Vatrene. Komentar utakmice?

"Prvo bih čestitao domaćinima na borbenosti, agresivnosti i dobroj utakmici i tri boda. Mi smo nakon prvog gola pali, nismo ih dokrajčili nego smo im dopustili da se vrate u utakmicu. Imali smo inicijativu u drugom poluvremenu, ali jalovu. Nismo imali pravu ideju, uvijek je lopta zapinjala u nekim trenucima. Onda je došao taj prekid, opet naš koban prekid, gol i poraz", izjavio je Dalić:

"To je tako, nećemo sad praviti dramu od ovoga, znali smo da će nam biti teško u ovim kvalifikacijama, ali idemo dalje."

Kako ste doživjeli poraz od Mađarske?

Ukupno glasova:

Promijenili ste pri kraju utakmice i formaciju?

"Tako je, odlučio sam zaigrati s trojicom u zadnjoj liniji, nismo više imali što čekati. Nakon primljenog drugog gola smo išli s trojicom otraga, s još jednom špicom, da pokušamo nešto popraviti, ispraviti, ali nismo uspjeli ništa."

Što ste novog naučili u ovoj utakmici, uoči dvoboja s Walesom?

"Moramo biti puno agresivniji, puno borbeniji. Kao što sam i prije govorio, moramo naučiti da svi protiv nas idu dvjesto na sat. Domaća publika, pritisak... Neće nam biti lako. Moramo se iz ovoga dići. Mi smo viceprvaci svijeta. Izgubili smo. Nema sad kukanja, tragedije. Glava gore i idemo dalje."

Hrvatska doživjela prvi poraz u Mađarskoj, ova skupina ipak neće biti tako lagana Adam Szalai (Foto AFP)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider