Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni opet u akciji

Dalić više nema mjesta za nove pogreške, a nisu izostali ni problemi s ozljedama

Nakon poraza u Mađarskoj, hrvatski izbornik Zlatko Dalić svjestan je kako mjesta za nove pogreške nema. No, uoči lipanjske akcije nisu izostali ni problemi s ozljedama.

Hrvatska nogometna reprezentacija (GOL.hr)

Vrsaljka, Pjace i Pivarića već dugo nema, a Lovre Kalinić i Strinić ne igraju zbog ozljeda. Tijekom vikenda teškoće su osjetili i Rebić i Vlašić, dok igrači poput Barišića i Roga ne igraju u klubovima. Pozive su prvi put dobili Filip Benković iz Celtica i Darijo Melnjak iz turskog Rizespora.

I dok Filip Benković nije nepoznanica, o Melnjaku se malo zna. Riječ je o 26-godišnjem lijevom beku, koji je u karijeri odigrao 53 nastupa za Slaven Belupo, a inozemnu karijeru gradio je u Belgiji, Azerbajdžanu i Sloveniji. Danas je član turskog prvoligaša Rizespora, u kojem je pomoćni trener Stjepan Tomas. A uoči novog kvalifikacijskog kruga i golmani su i dalje jedna od tema.

"Kalinić je nakon reprezentacije otišao na operaciju i vratio se, u punom je treningu, bio je na klupi zadnje tri utakmice i to nije najbolja vijest što on nije branio. Imamo mi i Livakovića i Slugu, koji brane standardno, tako da se ne bojim tog problema vratara'', izjavio je Zlatko Dalić.

gol expired Dalić objavio popis za okršaje s Walesom i Tunisom i objasnio iznenađenje na lijevom beku divider

A pobjeda protiv Balea i društva 8. lipnja je imperativ! Prije Walesa, Hrvatska će igrati protiv Omiša, a tri dana nakon Walesa, s Tunisom u Varaždinu.

''Brine me što neki igrači ne igraju i nisu u formi, pogotovo naš zadnji red i zato u tih sedam dana moramo odraditi dobre treninge. Svaki igrač koji je završio sezonu, pogotovo u Njemačkoj, dobio je posebne treninge da dođe spreman'', kazao je hrvatski izbornik.

Iako je za igračima naporna sezona, izbornik je uvjeren kako će izvući i one zadnje atome snage za ogled protiv Walesa. Velšani u Osijek stižu kao drugoplasirana momčad naše skupine E, odigrali su jednu utakmicu i ubilježili jednu pobjedu. Hrvatska je, pak, trenutačno četvrta, s jednim porazom i jednom pobjedom.

Utakmica protiv Walesa igra se 8. lipnja u 15 sati u Osijeku u izravan prijenos na GOL.hr-u i Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider