Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik nije nezadovoljan

Dalić za iduću utakmicu najavio: "Promijenit ćemo cijelu postavu, svih 11 igrača"

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je remi Vatrenih u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije.

"Šteta je zbog ove zadnje minute, ovog kornera i gola koji smo primili, taj korner nije ni postojao. Dominirali smo cijelu utakmicu, možda nismo stvorili puno šansi, ali bio je posjed, bila je kontrola. Pokazali smo puno volje, puno htijenja i samo da nije pao taj gol u toj zadnjoj minuti…", bile su prve riječi izbornika Zlatka Dalića poslije utakmice Hrvatska - Slovenija (1:1).

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Milana Stjelje hoće li Vatreni i u utorak u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske također nastupiti u formaciji 3-5-2, Dalić je odgovorio:

"Ostajemo pri ovoj formaciji, da dobijemo neke odgovore, da provjerimo i da imamo čistu situaciju u lipnju."

Kako komentirate katarski remi Hrvatske i Slovenije?

Ukupno glasova:

Krenuo je izbornik potom u analizu po linijama u momčadi. Započeo je s obranom odnosno s trojicom stopera:

"Defenziva je bila dobra s njihove strane, ono što sam više očekivao od njih je da sudjeluju u igri i da više ulaze u prostor. Toga je nedostajalo, ali razumijem to, ipak prvi put ovako igramo. Preko naših stopera mi možemo stvoriti višak onako kako je to Duje napravio prije gola."

Što se tiče veznog reda, Dalić je naglasio:

"Mi smo u veznoj liniji htjeli širinu, da imaju prazan prostor i da imaju okomicu. Prisutan je i kod njih umor, ipak igraju iz tjedna u tjedan utakmice, ali naišli smo na protivnika koji je bio zatvoren. Jakić je bio zamišljen kao osigurač vezne linije, nedostajala mu je bolja kontrola lopte. Od njega očekujem više u toj fazi građenja igre. Modrić i Kovačić su igrači koji imaju osjećaj, njima treba pustiti da od igre naprave što mogu."

Dalić: Perišić je bio zbilja fenomenalan

O strijelcu jedinog pogotka Kramariću i njegovom partneru u napadu Budimiru Dalić je rekao:

"Ovo je za Kramarića najidealnija pozicija, kad igramo s dva napadača da on ulazi u taj prostor iz drugog plana, kao drugi napadač, to je za njega izmišljeno. Nisam nezadovoljan, znamo što hoćemo, Kramarić ima svoj način igre, a Budimir se malo previše vraćao po loptu. Samo je sebi radio štetu, a ne nama. Žao mi je što nije iskoristio onih četiri-pet centaršuteva u prvom poluvremenu, to je trebao iskoristiti."

Posebno je pohvalio Ivana Perišića:

"Planirali smo Perišića da odigra oko 70 minuta danas, bio je zbilja fenomenalan, probijao stranu, zatvarao."

Dalić je protiv Slovenije iskoristio pravo na šest zamjena, a za utakmicu s Bugarskom najavio je kompletnu novu jedanaestorku:

"Promijenit ćemo cijelu ekipu, stavit ćemo novu momčad, dat ćemo dečkima šansu. To je ono što želimo i onda ćemo kad vidimo kako to funkcionira i lakše donositi odluke", zaključio je izbornik.

Kramarićev pogodak protiv Slovenije

Sažetak utakmice Hrvatska - Slovenija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider