Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Dvije glavne odlike

Dalić izjavom raspametio Engleze: Ovo su i htjeli čuti

U svom komentaru dvoboja na Wembleyju hrvatski izbornik se osvrnuo i na Gordi Albion.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić nakon poraza Hrvatske od Engleske na Wembleyju nije očajavao.

Dapače, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije bio je ponosan te je u prvi plan gurao povijesno srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji kao highlight 2018. godine kad je u pitanju ne samo hrvatski nogomet nego i hrvatski sport općenito.

Osim o mladim igračima kojima je dao priliku i problemima s ozljedama koje su ga zadesile, Dalić se osvrnuo i na reprezentaciju Engleske. Gospodski je čestitao Englezima i onda rekao nekoliko rečenica koje su prava glazba za uši tamošnje javnosti.

"Imate mladu i brzu momčad. 'It's coming home' vrlo brzo", kazao je Dalić, aludiravši na to da bi Engleska uskoro mogla osvojiti neko veliko natjecanje.

"Te dvije karakteristike – mladost i brzina – jako su bitne u modernom nogometu. Engleska to ima i već je to demonstrirala na Svjetskom prvenstvu", naglasio je Dalić.

Čekaju više od pola stoljeća

Engleska kao kolijevka nogometa ima samo jedan veliki reprezentativni trofej. To je osvajanje Svjetskog prvenstva 1966., kada su u kontroverznom finalu svladali Nijemce. Točno 30 godina poslije tog svjetskog naslova bili su domaćini Europskog prvenstva, kada je i nastala pjesma "It's coming home". Bili su uvjereni da će tad osvojiti Euro, ali su ih u polufinalu zaustavili Nijemci boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Zanimljivo, tragičar u tom raspucavanju bio je Gareth Southgate, čovjek koji ih danas kao izbornik vodi prema velikom rezultatu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider