Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Popis za kvalifikacije

Dalić ima ozbiljan problem s važnim igračima: Treba li raditi promjene ili ići sa starim snagama?

Prvi popis Zlatko Dalić nakon Svjetskog prvenstva sastoji od dvadeset i dvojice brončanih iz Katara, a nema četvorice koji su bili na Svjetskom prvenstvu.

Zlatko Dalić objavio je prvi popis igrača nakon Svjetskog prvenstva. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije pozvao je 25 nogometaša na koje računa za važne utakmice na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Iako se Dalić često drži ideje da se u reprezentaciju teško ulazi, a još teže izlazi, ovog puta je napravio veći broj promjena u odnosu na momčad iz Katara.

Prvi popis Zlatko Dalić nakon Svjetskog prvenstva sastoji od dvadeset i dvojice brončanih iz Katara, a nema četvorice koji su bili na Svjetskom prvenstvu. Njihova mjesta zauzela su tri nova imena.
Nema Lovrena koji se oprostio od reprezentacije, Jakić i Grbić su spušteni na listu pretpoziva, dok je jedini brončani koji je ostao bez poziva - napadač Ante Budimir. Novi igrači u odnosu na posljednji popis su Luka Ivanušec, Nediljko Labrović i Petar Musa.

Dalić sam kaže kako je 25-godišnji napadač Benfice igrač kojeg već duže vrijeme želi vidjeti u reprezentativnom okruženju. On je ljetos ostvario 5 i pol milijuna eura vrijedan transfer iz Boaviste u Benficu i u prvoj sezoni, u 29 utakmica, ostvario je i više nego solidan učinak od 8 golova i 1 asistencije, no dojam će još dodatno pojačati podatak da Musa većinom ulazi s klupe, pa mu je za 1 pogodak prosječno potrebno samo 60 minuta igre.

Luka Ivanušec je eksplodirao u drugom djelu sezone. Primjerice, jesenas je u 16 prvenstvenih utakmica postigao 2 pogotka, a od nastavka sezone, već je udvostručio taj učinak - u samo šest utakmica.

Nediljko Labrović jedan je od najzaslužnijih za ozbiljnu berbu bodova Rijeke pod Sergejom Jakirovićem. Nažalost, Dalić ima ozbiljan broj važnih igrača koji su nedavno imali ili još imaju problema s ozljedama, te nekih kojima se smanjila minutaža u klubovima.

Jedan od njih je Mateo Kovačić koji je u posljednjih 6 utakmica Chelseaja, zbog ozljede i bolesti igrao u njih samo dvije.

Marcelo Brozović prvo je nakon Svjetskog prvenstva preskočio 5 utakmica svog Intera zbog ozljede lista, a u posljednjih 5 utakmica, samo je dvaput bio u prvom sastavu s prosječnom minutažom od samo 43 minute na terenu.

Slična problematika muči i Marija Pašalića. Imao je problema s gležnjem, pa je u posljednjih 10 Atalantinih utakmica, samo jednom bio u početnom sastavu, te igra u prosjeku samo 29 minuta.

Veliki problem je i kod Nikola Vlašića. On je propustio posljednje tri utakmice svog Torina, dok se kod profinjenog veznjaka Lovre Majera, i nakon Svjetskog prvenstva, nastavila priča u kojoj za Rennes igra redovito, ali s prosjekom od 40 minuta po utakmici.

Ipak, najveći problem Dalića i Vatrenih je neočekivno loš status Mislava Oršića u Southamptonu. U novom klubu je odigrao 5 od 13 utakmica, a u njima je ukupno skupio tek 191 minutu.

Jedan od katarskih junaka, Andrej Kramarić nema problema s brojem nastupa. Redovito igra za Hoffenheim, ali je momčad upala u strašnu crnu seriju, pa se od Svjetskog prvenstva dvaput upisao u listu strijelaca.

Ostali svi reprezentativci imaju više-manje jednak status kao i prije Katara, a od pozitivnijih priča treba izdvojiti Juranovićev učinak u novom klubu Union Berlinu. Igrao je u većini utakmica, a u njima je iskazao odličnu formu što potvrđuje statistika od 3 asistencije i važnog gola Ajaxu za ulazak u osminu finala Europske lige.

Vatreni kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2024. održati u Njemačkoj, otvaraju s utakmicom protiv Walesa na Poljudu, te gostovanjem protiv Turske u Bursi. Sve utakmice, u izravnom prijenosu, moći ćete pratiti u programu Nove TV i na gol.hr-u.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider