Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Portugalci traže zamjenu

Cristiano Ronaldo upitan za Hrvatsku: "Bit će teška utakmica, jako opasan suparnik"

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo mogao bi propustiti subotnju utakmicu protiv Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo mogao bi propustiti subotnju utakmicu protiv Hrvatske zbog infekcije prsta desne noge, a njegov suigrač u napadu Bernardo Silva očekuje težak dvoboj na startu Lige nacija.

"Kapetan reprezentacije ima infekciju prsta desne noge te je na tretmanu antibioticima", priopćio je Portugalski nogometni savez dodavši da će izvijestiti o razvoju situacije nakon novog liječničkog pregleda.

"Ronaldo koji je jučer propustio trening sada je upitan za utakmicu s Hrvatskom", izvijestile su portugalske sportske novine A Bola.

gol expired Vlašić: Odlazim iz CSKA u skoroj budućnosti: Velikani me traže? I ja se začudim divider

Klupski glasnogovornik Francisco Trigo de Abreu odbio je reći hoće li 35-godišnji napadač Juventusa zaigrati protiv Hrvatske u Portu. Tri dana kasnije Portugal gostuje u Švedskoj.

Portugal tim dvjema utakmicama počinje nastupe u Ligi nacija, natjecanju koje je prošle godine osvojio finalnom pobjedom nad Nizozemskom.

Osim Ronalda na okupljanju reprezentacije nalaze se još šestorica ofenzivnih igrača: Bernardo Silva (Manchester City), Diogo Jota (Wolverhampton), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Francisco Trincao (Barcelona), Goncalo Guedes (Valencia) i Joao Felix (Atletico Madrid).

Hrvatska nikada nije pobijedila protiv Portugala, a posljednja utakmica odigrana prije godinu dana završila je 1-1.

gol expired Oduševljeni Rakitić se vratio kući: Obećao navijačima velike stvari divider

"Bit će teška utakmica protiv Hrvatske, koju poznajemo jako dobro, koja je svjetski doprvak. Nisu stoga potrebne velike riječi za opisati s kako teškim protivnikom ćemo igrati", rekao je 26-godišnji krilni napadač Bernardo Silva, član Manchester Citija. "No mi smo Portugal, uvijek nam je cilj pobjeda, pa ćemo to nastojati ostvariti i sada", dodao je.

Portugalska reprezentacija priprema se od ponedjeljka u Gradu nogometa (Cidade de Futebol), svom kampu pored glavnog grada Lisabona. Igrači su potpuno izolirani u novoj rezidenciji "Kuća sportaša" (Casa dos Atletas) te se obraćaju javnosti isključivo preko komunikacijskih kanala nogometnog saveza, čime se čuvaju od infekcije koronavirusom.

gol expired Vrsaljko: Živio sam s Petkovićem u 20 kvadrata, ne bi mi smetalo da opet spavamo u krevetu na kat divider

"Pripremamo se, gledamo video zapise Hrvatske, analiziramo ju kako bi smo utakmicu dočekali spremni. Znamo da nije lako igrati protiv igrača takve tehnike i organizirane ekipe. Mi pak moramo igrati kao uvijek, nastojati zabijati golove, napadat," rekao je Silva iza kojega su 43 utakmice i šest golova za Portugal.

"Mi smo aktualni osvajači ovog natjecanja, uz to i prvaci Europe, pa smo svjesni odgovornosti i velikih očekivanja od nas. Također smo svjesni da je uvijek teško jer su i ostale ekipe snažne", dodao je.

Portugalski nogometni savez je ranije tijekom dana izvijestio na svojoj internetskoj stranici da vezni nogometaš Lillea, 23-godišnji Renatos Sanches, "neće biti dostupan" za utakmice protiv Hrvatske i Švedske zbog zdravstvenih problema no nije naveo o kakvoj se fizičkoj poteškoći radi. Portugal je pripreme počeo u najjačem sastavu, te dosad nije bilo izostanaka.

gol expired Koronavirus ušao u stožer hrvatske nogometne reprezentacije divider

Portugalska reprezentacija će tijekom popodneva otputovati iz Lisabona prema sjeveru, u 314 kilometara udaljeni grad Porto. Ondje će na "Stadionu Zmaja" (Estadio do Dragão), domu prvoligaša Porta, dočekati Hrvatsku.

U petak će obje reprezentacije ondje trenirati, a u subotu se sučeliti pred praznim tribinama. I jednima i drugima to će biti prva utakmica nakon studenog jer su nakon toga bila otkazana sva reprezentativna natjecanja zbog koronavirusa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider