Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Eh, šteta...

Češka obavila svoj dio posla, mali Vatreni sve dalje od plasmana na Europsko prvenstvo!

Ukoliko Škotska u posljednjem kolu pobijedi nezainteresiranu Grčku, onda će Hrvatska završiti na trećem mjestu u skupini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini 4 kvalifikacija za U21 Europsko prvenstvo reprezentacija Češke je kao gost pobijedila Grčku s 2:0 i time osigurala jedno od prva dva mjesta u ovoj grupi u kojoj se na trećem mjestu trenutno nalazi Hrvatska.

Na poluvremenu ove utakmice nije bilo golova, ali pred kraj prvog dijela (u 42. minuti) dogodio se crveni karton grčkog igrača Lymperakisa.

Česi su to iskoristili i pogocima u 68. minuti te u prvoj minuti sudačke nadoknade stigli do tri vrlo važna boda.

Češka je pobjedom u Ateni osigurala prvo ili drugo mjesto u skupini, ali što je još važnije sada ima nedostižna četiri boda više od Hrvatske koju u utorak očekuje susret zadnjeg kola protiv Litve.

Hrvatska se sada mora nadati kiksu Škotske u Grčkoj kako bi osvojila drugo mjesto i možda prošla dalje kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

Međutim, Škotima pobjeda nosi prvo mjesto u skupini i plasman na EP jer su bolji u međusobnom srazu sa Česima pa će juriti tri boda protiv otpisane Grčke.

Hrvatska će posljednji susret u skupini igrati u utorak u Puli dok će reprezentativci Škotske u Grčkoj imati priliku osigurati u potpunosti ugasiti nade mladim Vatrenima. Loša vijest za izabranike Igora Bišćana je ta što mladi Grci u tom susretu neće imati ni približno veliki motiv kao Škoti...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider