Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
trebao biti operiran ovaj tjedan

Riskira zdravlje zbog okršaja s Hrvatskom: Wales dobio veliko pojačanje za ključne dvoboje

Ben Davies odgodio je operaciju kile kako bi pomogao reprezentaciji Walesa u susretima protiv Hrvatske i Mađarske.

Ben Davies (prvi slijeva) za vrijeme intoniranja himne (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uoči subotnjeg susreta Hrvatske i Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine Velšani su dobili veliko pojačanje. Ben Davies odgodio je operaciju kako bi se mogao priključiti reprezentaciji i zaigrati u ključnim susretima protiv Vatrenih i Mađarske.

Branič Tottenhama trebao je biti podvrgnut operaciji kile (bruh ili hernija), ali ju je u dogovoru s liječnikom odgodio.

"Ben Davies priključio se reprezentaciji ovog jutra nakon što mu je operacija prolongirana", stoji u priopćenju reprezentacije Walesa.

Vjerojatno se radi o preponskoj kili, karakterističnoj za nogometaše. U pravilu kila samo po sebi nije opasna, no može doći do određenih komplikacija ako se ne liječi na vrijeme.

Samim time Davies vjerojatno riskira zdravlje svojom odlukom, ali će njegovo stanje sigurno biti pomno praćeno i na najmanje znakove bolova ili nelagode bit će povučen.  

Oporavak nakon operacije bruha u pravilu traje oko šest tjedana, što bi značilo da se Velšanin može vratiti tek sredinom kolovoza.

To je sjajna vijest za izbornika Walesa Ryana Giggsa, koji ionako ne može računati na svojeg ponajboljeg igrača Aarona Ramseyja zbog ozljede, dok mu je najskuplji igrač, Gareth Bale, u slabijoj formi.

Izravni prijenos utakmice Hrvatska – Wales gledajte u subotu, 8. lipnja od 15 sati uživo na Novoj TV i GOL.hr-u. Specijalna emisija s gostima u studiju počinje 45 minuta ranije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider