Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hvala Hrvati

Belgijski mediji slave Lukakua i očarani Modrićem: Nemaju lijepih riječi za hrvatski napad

Hrvatska veza vrijedi pet zvjezdica, ali napad s Petkovićem ne više od tri, ističu Belgijci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Belgija zaključile su svoje pripremno razdoblje pred Europsko prvenstvo, barem kad su utakmice u pitanju, različito raspoložene. Zlatko Dalić neće biti sretan rezultatima posljednje dvije utakmice, a njegov kolega Roberto Martinez može se nakratko nasmijati.

Belgijski mediji u svojim izvještajima sa utakmice zahvaljuju Hrvatima za povratak dobre atmosfere i nižu hvalospjeve na račun strijelca jedinog gola na današnjoj utakmici Romelua Lukakua.

Lukakuova lekcija Hrvatima

"Fantastični Lukaku vodio Crvene vragove protiv naivne Hrvatske“, stoji u naslovu tiražnog De Standarda, a autor u tekstu ističe:

"Snažni Lukaku očitao je Hrvatima lekciju iz učinkovitosti i želje. Dueli, čitanje igre, efikasnost… Kad god je veliki Rom bio u akciji, Hrvate je hvatala panika. Rezultat je stoga mogao biti i uvjerljiviji.“

Gazet van Antwerpen također gura Lukakua u prvi plan u te hvali Tielemansa i Carrasca kao zamjene De Bruyneu i Hazardu, međutim apostrofira ono što im je napravio Luka Modrić.

"Tielemans i Carrasco su se također bili dobri, ali Modrić ih je obojicu učinio smiješnima sjajnim potezima u prvom dijelu, kao da im je želio pokazati tko je jedini na terenu dobio Zlatnu loptu,“ piše u tekstu s naslovom "Belgija mirno putuje na Euro poslije ekonomične pobjede protiv Hrvatske“.

Pogledajte što je Lukaku rekao kamerama Nove TV poslije utakmice:

Pohvala vezi, pokuda napadu i obrani

Autor istih redaka možda je pohvalio Luku i veznu liniju, ali popljuvao je hrvatsku obranu i napad:

"Ako je vezni red hrvatske reprezentacije za ocjenu pet zvjezdica, obrana i napad vrijede najviše tri. Osobito napad u kojem je Dinamov napadač Bruno Petković. Mogao je izjednačiti za Hrvatsku, ali odlučio se na dvojbeno dodavanje umjesto šuta prema golu.“

Het Laatste Nieuws svoj je izvještaj naslovio „Neka Euro započne! Vragovi uvjerljivi protiv svjetskih vice-prvaka i putuju na Euro puni samopouzdanja“, a u njemu gotovo ni ne spominje Hrvate, nego ističe kako su ovakvi Belgijci dovoljno dobri i za medalju na europskoj smotri.

Lukaku dobio Hrvatsku na mišiće

Belgijski nogometni portal Voetbal Nieuws pak piše kako su Hrvati dobro startali u uvodnih 15-ak minuta, međutim Lukaku ih je dobio na snagu.

Portal Walfoot s francuskog govornog područja zahvalio se Hrvatskoj što je Belgiju napunila samopouzdanjem uoči Eura, također je nahvalio Lukakua, ali istaknuo je još jednu sjajnu partiju hrvatskog kapetana.

"Luka Modrić je ime kojeg su bila puna sva usta. Veznjak Real Madrida koristio je svako opuštanje belgijske obrane sjajnim dodavanjima i kretanjem među linijama, svaki put kad bi dobio loptu bez igrača na leđima, diktirao je utakmicom,“ piše autor teksta.

Pogledajte sažetke utakmice Belgija-Hrvatska:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider