Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Team-building" u Dohi

Hrvatski reprezentativci o Dalićevoj ideji: "Da se nismo izravno kvalificirali, ne bismo si ovo mogli priuštiti"

Hrvatsku u Dohi očekuju Slovenci i Bugari, a utakmice ćete moći pratiti u prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativci igrat će dvije prijateljske utakmice u Dohi, u subotu u 15 sati sa Slovenijom i u utorak u 16 protiv Bugara, a obje utakmice moći ćete pratiti na Novoj TV. Petorica će stići izravno u Katar, a ostali bi se trebali okupiti u ponedjeljak u Sheratonu.

Ante Budimir, Kristijan Jakić i Borna Barišić stigli su pred mikrofone i dali svoj komentar na najavljenu promjenu formacije koja vjerujemo zanima i većinu naših navijača. U novom sustavu bit će mjesta za dvojicu napadač, a jedan od njih mogao bi biti Ante Budimir.

gol expired Dalić ostao bez jednog reprezentativca za prvu utakmicu u Dohi zbog koronavirusa divider

"Svi bi htjeli napadača koji zabija i koji je u formi. Važno je vidjeti što će izbornik staviti pred nas, a ne razmišljati o tome tko će igrati. Jesen je bila jako važna, na redu su prijateljske utakmice, ali meni su one kao natjecateljske. Veselim se svakoj. Zadovoljan sam minutama u klubu, na terenu se osjećam jako dobro. Napadač sam pa mi je važno i jako drago što zabijam, nadam se da ću nastaviti u tom stilu do kraja sezone", rekao je Budimir.

"Dobro je što sam propustio jesenski dio jer su došli igrači koji su bili spremniji. Poslije te ozljede sam se vratio, zdrav sam i spreman", dodao je.

Jakić i Barišić će uživati

Kristijan Jakić trebao bi biti jedan od trojice u veznoj liniji…

"Ne smijemo si dopustiti nikakve kikseve, moramo ući sto posto. Ne znam hoću li igrati, morat ćemo pričekati, ali uđem li, želim pokazati što mogu. Otkad sam u Eintrachtu sam mogo mirniji i dosta sam napredovao", rekao je Kristijan Jakić, koji već ima iskustva sa sustavom s tri stopera.

gol expired Ovako bi Hrvatska mogla izgledati u novom sustavu protiv Slovenije i Bugarske divider

"U Eintrachtu igramo s trojicom u obrani. Ja igram kao šestica u bloku ispred zadnje linije. Navikao sam na to i mislim da mi neće biti nepoznanica u reprezentaciji", podvukao je Jakić.

Borna Barišić će također uživati…

"Ne mogu reći da mi ne odgovara igra s trojicom u obrani, iako tad treba više pridonijeti napadu. Morat ću više igrati u oba smjera. Slovenija i Bugarska će biti odličan test , jedva čekamo put u Katar", rekao je Borna Barišić.

"Da se nismo kvalificirali izravno, ne bismo mogli odraditi ovakav team-building, ne bismo mogli isprobati nove taktike. Mislim da će nam biti lakše igrati Svjetsko prvenstvo u 11. mjesecu. Moći ćemo ući i u neku formu jer igramo svaka tri-četiri dana", rekao je Borna Barišić, koji u zadnje vrijeme ne igra često u Rangersu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider