Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
dajte svoj glas

ANKETA Što mislite o Sosinu odlasku u Njemačku? Mnogi su ga brutalno pokopali, ali...

Prve reakcije na Sosin mogući odlazak u Njemačku bile su oštre, ali čini se da javnost ipak nije toliko bijesna na mladog hrvatskog nogometaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Sosa blizu je odlaska u reprezentaciju Njemačke. Dobio je državljanstvo budući da je njegova majka rođena u Berlinu. Nijemci u svoji izvještajima napominju da je tamo proveo dobar dio djetinjstva te da savršeno govori njemački.

Ova vijest izazvala je lavinu reakcija u Hrvatskoj, a mnogi su ga brutalno pokopali u komentarima. "Izdajico, srami se, prodana dušo", samo su neki od epiteta koje je dobio na Instagramu.

No, naša anketa zasad govori drugačije - u trenutku pisanja teksta, najveći dio čitatelja, njih 30 posto od 5.000, odgovorilo je da podržava Sosu i da je dosad već trebao dobiti priliku u Hrvatskoj.

Što vi mislite? Ako već niste, odaberite jedan od odgovora u anketi!

Što mislite o odlasku Borne Sose u reprezentaciju Njemačke?

Ukupno glasova:

Podsjetimo, Sosa je igrao za mlade reprezentacije Hrvatske, ali priliku u A sastavu nikad nije dočekao. Zlatko Dalić izjavio je da se Sosa nalazi na širem popisu za EURO, ali njegov poziv u prvu momčad dosad nije dobio.

Standardan par lijevih bekova u viziji Zlatka Dalića su Borna Barišić i Dario Melnjak, a priliku je krajem 2020. dobio i Domagoj Bradarić - još jedan mladi nogometaš koji je, po mnogima, trebao i ranije debitirati.

Sosa je, dakle, sudeći po dosadašnjim Dalićevim pozivima četvrti u hijerarhiji iako igra sjajnu sezonu za Stuttgart u Bundesligi - u 23 utakmice upisao je čak devet asistencija (po službenoj statistici Bundeslige) te se nalazi na diobi trećeg mjesta u cijelom natjecanju.

gol expired Ovi vrhunski hrvatski igrači bili su zvijezde stranih reprezentacija, ali Sosin slučaj dosad je nezabilježen divider

Njemačka je u problemima s pozicijom lijevog beka. To je mjesto krpao čak i Emre Can, a Sosini konkurenti za dres Elfa bili bi igrači poput Robina Gosensa iz Atalante i Philippa Maxa iz PSV-a.

Radi se o nogometašima koji su do Elfa došli relativno kasno i obilaznim putem, nastupima u Italiji i Nizozemskoj. Obojica su debitirali 2020. s 25 (Gosens) i 26 godina (Max). Tu je i Leipzigov Marcel Halstenberg (29), povremeni reprezentativac koji je od debija 2017. upisao osam nastupa.

Prema riječima direktora reprezentacije Olivera Bierhofa, mlađi Sosa (23 godine) mogao bi biti dugoročno rješenje za Elf na toj poziciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider