Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pod hitno to mora riješiti

ANALIZA Dalić nije dočekao eksploziju nekog pojedinca, a ima jedan ozbiljan problem

Utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Jordana, kao i onu s Engleskom analizirao je reporter Nove TV Milan Stjelja. Pa, kakve bi zaključke iz te dvije utakmice mogao donijeti izbornik Dalić?

Milan Stjelja analizira utakmice Hrvatske protiv Engleske i Jordana (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Izbornik Zlatko Dalić u utakmicama s Engleskom i Jordanom nije dočekao eksploziju nekog novog pojedinca, ali su neki igrači pokazali naznake određenog napretka.

Prvenstveno se to odnosi na Tina Jedvaja koji je protiv Engleske pokazao da može sasvim solidno odigrati na desnom boku, a uz njega treba izdvojiti trojicu igrača: vratara Dominika Livakovića koji je protiv Engleske bio igrač utakmice i pokazao da može biti odlična zamjena Lovri Kaliniću, te uvijek dobro raspoloženog Milana Badelja koji je zapravo značajnu minutažu dobio tek protiv Jordana, ali je još jednom iskazao maksimalnu odgovornost i svoje kvalitete razigravača momčadi.

Treći igrač koji je pokazao određeno dizanje forme je Marko Pjaca. U nekim je situacijama iskazao zavidnu lucidnost kao primjerice u ovom proigravanju za Antu Rebića, a posebno veseli nekoliko uspješnih driblinga u kojima je lakoćom prošao pored dvojice, trojice suparnika.

Rebić potvrdio da može i kao centarfor

U tom napadačkom djelu momčadi, Dalić je dobio potvrdu da Ante Rebić može kvalitetno igrati i kao klasični napadač. Jer, s jedne strane, odlično dolazi po loptu u suradnju s veznjacima odakle odlaže loptu na bočne pozicije, a s druge strane, vidjeli smo da jako dobro napada prostor iz suparničke obrane, dakle traži dubinu i narušava kompaktnost protivničkih linija. Santini i Livaja nisu razočarali, ali pitanje je ima li ih Dalić više vremena ozbiljno probavati.

Od ostalih pozitivnih stvari, valja izdvojiti napadački skok. Jest da se to nije vidjelo protiv Engleske već samo protiv Jordana, kada su golove zabili Vida i Mitrović, ali bez obzira na slab renome suparnika, jasno je da je ovaj dodatak ofenzivne kvalitete itekako dobrodošao.

Skok u obrani stvarao dosta nevolja

No, nažalost, najveći Dalićev problem također je vezan uz skok igru, ali u obrani. Engleska je imala dvije goleme šanse, a u prvoj - kod udarca glavom Erica Diera, samo je stativa spasila Hrvatsku, a kada bolje pogledamo tu situaciju, vidjet ćemo da ovdje čak osmorica naših igrača čuvaju šest engleskih igrača, dakle imamo brojčanu prednost, ali i dalje skoro primamo gol.

S druge strane, vjerojatno izbornik tu zonu forsira jer ima zapravo prilično nisku momčad: protiv Engleza je od igrača u polju samo Lovren igrač iznad 185 centimetara, točnije 188.

Dakle, Dalić će taj deficit morati riješiti na drugi način...

Milan Stjelja analizira utakmice Hrvatske protiv Engleske i Jordana (Foto: GOL.hr) Milan Stjelja analizira utakmice Hrvatske protiv Engleske i Jordana (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX