Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Aljoše Vojnovića

Što je Dalić doznao nakon turneje u Kataru? Novi sustav nije opcija, dva pitanja su i dalje otvorena

Hrvatska reprezentacija upisala je pobjedu i remi na mini-turneji u Kataru.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prve dvije utakmice koje nam služe kao priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru (izvlačenje grupa je u petak od 18:00 po našem vremenu).

Izabranici Zlatka Dalića su odigrali 1:1 sa Slovenijom pa s 2:1 pobijedili Bugarsku. Opjevani alternativni sustav igre 3-5-2 isproban je oba puta, ali stručni komentator Nove TV Aljoša Vojnović u tom sustavu ipak ne vidi ozbiljnu opciju.

"Na Svjetskom prvenstvu 3-5-2 nam nije najozbiljnija opcija, pa čak ni C opcija", kazao je Vojnović.

Dva pitanja su još uvijek otvorena

Nije bilo pomaka u potrazi za klasičnom špicom. Marko Livaja je igrao 81. minutu, Ante Budimir 99, a Andrej Kramarić upisao je 103 minute na mini-turneji u Kataru.  Slična minutaža, ali Kramarić je opet bio neusporedivo najučinkovitiji, i ostaje na poziciji koja mu nije najdraža.

"Nitko od nas ne može dovesti spremnost Kramarića da odigra bilo koju poziciju koju mu izbornik namijeni, a u ove dvije utakmice stavio ga je na poziciju napadača. Ima još jako puno vremena do Svjetskog prvenstva, a puno toga se još uvijek može promijeniti".

Dva igrača će se boriti za mjesto u Kataru

Sličan "status quo" ostao je i na sljedećim pozicijama, glavnog vratara između Dominika Livakovića i Ivice Ivušića te zamjenskog zadnjeg veznog, kao alternative nezamjenjivom Marcelu Brozoviću u početnoj jedanaestorki hrvatske nogometne reprezentacije.

"Mislim da su Nikola Moro i Kristijan Jakić još uvijek na vagi, sumnjam da će obojica ići na Svjetsko prvenstvo. Mislim da je ta pozicija još uvijek otvorena i borba između njih dvojice će se odvijati sve do samog Svjetskog prvenstva".

Majer je ogroman dobitak za reprezentaciju

Iako ispada da je većina pitanja ostala otvorena, jedan mladi igrač potvrdio je svoju kvalitetu i pokazao da će biti nova velika snaga Vatrenih, a to je 24-godišnji Lovro Majer.

"On je ogroman dobitak za reprezentaciju. Mislim da bi on mogao biti trajno rješenje na desnom krilu u sustauv koji izbornik preferira, 4-3-3 ili 4-2-3-1", kazao je Vojnović.

Hrvatska nogometna reprezentacija sve do Svjetskog prvenstva više nema u planu niti jednu prijateljsku utakmicu, ali odigrat će još šest utakmica novog izdanja Lige nacija. U lipnju će odigrati četiri susreta, a rujnu dva.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Fotke koje udaraju jako 👀🔥🔥

Foto: Cropix
UŽIVO HRVATSKA - KUBA: Vatreni love osminu finala Svjetskog prvenstva u futsalu

Uključite se >>> https://rb.gy/wuurnn

foto: Luka Stanzl/Pixsell
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX